OECD'DEN TÜRKİYE'YE "EKONOMİDE DARALMA" UYARISI

OECD'DEN TÜRKİYE'YE "EKONOMİDE DARALMA" UYARISI

2019 yılında Türkiye için "Ekonomik Daralma" öngörüsünde bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, yayınladığı raporda çarpıcı verilere yer verdi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye’de ekonominin 2019 yılında yüzde 0,4 oranında daralacağı tahmininde bulundu.

OECD, üye ülkelerle ilgili raporunun Türkiye ile ilgili bölümünde Türkiye'deki verilerin negatif yönde olduğu belirtilerek 2019 yılında ekonomik daralma yaşanacağı öngörüsünde bulundu.

Raporun Türkiye bölümünde, 2018 yılının ikinci yarısında iç talebin düşmesi sonucu, 2019 yılında büyüme oranında daralma olacağı uyarısı yapıldı.

Raporun en dikkat çekici yanı "itibarlı ve şeffaf mali ve para politikası" ifadesi ile yapılan vurgu oldu.

OECD raporunda, 2020 yılı içinse itibarlı ve şeffaf mali ve para politikalarının uygulanması ve iç piyasada güvenin tesis edilmesi şartlarına bağlı olarak büyüme oranının yüzde 2.7 oranında artabileceği bildirildi.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığına önemle dikkati çekilen raporda, iş dünyası, tüketici ve yatırımcıların mali ve para politikalarına olan güveninin çok önemli olduğu, enflasyonda arzu edilen hedefe ulaşılması için sıkı para politikası izlenmesi gerektiği vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler