O ismin adaylığına ilk tepkiyi Bayır gösterdi: İzmirlilere hakaret sayılır!

O ismin adaylığına ilk tepkiyi Bayır gösterdi: İzmirlilere hakaret sayılır!

CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, görevinden ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin İzmir adaylığına tepki gösterdi.

Bayır, “Sanki İzmir politikacı, başkan yetiştiremiyor gibi bu arkadaşı aday yapılırsa, İzmirlilere hakaret sayılır. İzmir’in komple ayağa kalkacağını düşünüyorum” dedi.
EGEDESONSÖZ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Buğra Gökce’ye ilk tepki 25-26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan geldi. Geçmiş yıllarda; CHP’nin il başkanlığını da yapan Bayır, Gökce’nin adaylığının İzmirlilere hakaret anlamına geleceğini söyledi.

Sonsöz TV'de yayınlanan programda Bayır şunları söyledi:

Şu ana kadar büyükşehir için adaylığını açıklayan iki arkadaş var, biri Atilla Sertel, diğeri Olgun Atilla. Bir de mevcut belediye başkanımız var. Bir de İstanbul Büyükşehir’deki genel sekreter yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce’nin İzmir’den aday oldu. İstanbul gibi belediyede genel sekreter yardımcısı bir arkadaşın belediye başkanının (Ekrem İmamoğlu) izni olmadan, ondan destek almadan aday olabileceğini düşünmüyorum. Aday olma ihtimalini ise zayıf görüyorum. Böyle bir hata yapsa bile genel merkezin, İzmir’in komple ayağa kalkacağını düşünüyorum. İzmir, ‘ne olsa cepte’ mantığı ile Ankara doğumlu, İstanbul’da genel sekreter yardımcılığı yapan birini getirip aday yapamaz. Sanki İzmir’de kimse kalmamış, sanki İzmir politikacı, başkan yetiştiremiyor gibi bu arkadaşı aday yaparsa, bu İzmirlilere hakaret sayılır. Böyle bir hataya düşeceklerini zannetmiyorum. Bir başka ilçeye aday olabileceğini düşünüyorum. İzmir veya Ankara’da bir ilçe, ama hangisi olur, orasını bilemiyorum ama öyle olduğunu düşünüyorum. Beğenirsiniz beğenmezsiniz, bugün Özel genel başkandır ama arkasında gölge başkan olan biri var o da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler