O Gösterideki Alman sanatçı anlattı

O Gösterideki Alman sanatçı anlattı

İstanbul’daki Onur Yürüyüşü’nde polislerin önünde yaptığı dansla gündem olan Alman müzisyen Liana Georgi, “Korktum ama ben yalnız değildim, bir sürü kişiydik. Ve dedim ki hayır, yürüyüyoruz! Umut ve aşk var” dedi.

Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna’nın “Neden bu kadar çok polis var?” dediği 19. İstanbul Onur Yürüyüşü, tüm engellemelere karşın yapıldı. Polisin yürüyüşteki sert müdahalesi konuşulmaya devam ederken, polisler önündeki dansıyla yürüyüşe damga vuran 26 yaşındaki Alman şarkıcı ve söz yazarı Liana Georgi konuştu.

Georgi,  bir Türk arkadaşı vasıtasıyla 2 yıl önce bisiklet turu ile geldiği İstanbul’dan bir daha ayrılamadığını belirterek, “Türkiye bana umut, aşk, arkadaşlık ve aile verdi. Çok mutluyum” dedi ancak bir kadın ve LGBTİ+ olarak yaşamın zor olduğunu söyledi.

onur-yuruyusu-1-1.jpg

Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’e konuşan Georgi, Onur Yürüyüşü sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çok fazla polisi görünce şaşırdım ve biz sadece yürüyoruz bu nasıl bir problem olabilir diye düşündüm. Her sokakta polis vardı. Aslında yürüyüşüm çok anlık gelişti. Hava çok sıcaktı ve yavaş yürümek istedim ve bir şekilde polisler de beni dinlediler. Başta bana müdahale etmediler. Bunda yabancı olmamın payının olduğunu düşünüyorum. Ancak ben de itildim ve darp edildim. Elbette ben de korkuyordum. Ama önüme bakınca çok güzel bir manzara vardı; Cihangir Caddesi boyunca yürüyen LGBTİ+lar… Ben yalnız değildim, bir sürü kişiydik. Ve dedim ki hayır, yürüyoruz. Umut ve aşk var. Ben değişime gerçekten inanıyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler