NVIDIA'DAN ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE GELİR REKORU: ŞİRKET, SONA EREN ÜÇÜNCÜ ÇEYREK İÇİN 7.10 MİLYAR DOLARLIK REKOR GELİR BİLDİRDİ

NVIDIA'DAN ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE GELİR REKORU: ŞİRKET, SONA EREN ÜÇÜNCÜ ÇEYREK İÇİN 7.10 MİLYAR DOLARLIK REKOR GELİR BİLDİRDİ

NVIDIA’nın piyasa değeri ilk kez 800 milyar doları aştı.

NVIDIA, 31 Ekim 2021’de sona eren üçüncü çeyrek için 7.10 milyar dolarlık rekor gelir bildirdi. Bu gelir, bir önceki yılın aynı dönemine göre %50’lik bir artışı ve çeyreğe göre %9’luk bir artışı temsil ediyor.

Yeşil takım, bu etkileyici sonucun oyun, veri merkezi ve profesyonel görselleştirme bölümlerinden elde edilen rekor gelire bağlı olduğunu söyledi. Oyun tarafında yıllık %42 artışla rekor 3.22 milyar dolarlık rekor satış elde edildi. Bu arada şirketin veri merkezi bölümü, geçen yılın aynı dönemine göre %55 artışla 2,94 milyar dolarlık bir gelir elde etti.

NVIDIA’nın hisseleri yaklaşık %10 arttı ve şirketin piyasa değeri ilk kez 800 milyar doları aştı. Ayrıca hisse başına kazanç, analistlerin beklediği 1,11 dolarlık getiriye kıyasla 1,17 dolardı. Önümüzde önemli bir zaman dilimi var ve tatil çeyreğine bakıldığında, gelirin yaklaşık 7.4 milyar dolar olması beklenmekte.

Son zamanlarda bildiğiniz gibi özellikle oyun kartlarında bir envanter kıtlığı yaşanıyor ve bu durum daha sıkıntılı yerlere doğru gitmeye devam ediyor. Karaborsacılar ise donanımları toplu halde toplarken üçüncü taraf pazarlarda üst düzey ekran kartları ve oyun konsolları gibi ürünleri satmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler