DEMOKRAT PARTİ LİDERİ UYSAL, NURAY BAŞARAN’IN SORULARINI CEVAPLADI

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ UYSAL, NURAY BAŞARAN’IN SORULARINI CEVAPLADI

Flash Tv ekranlarında yayınlanan Orhan Uğurluoğlu’nun sunduğu Serbest Bölge isimli canlı yayın programında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran'ın sorularını cevapladı.

N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran, Flash Tv ekranlarında yayınlanan Orhan Uğurluoğlu’nun sunduğu Serbest Bölge isimli canlı yayın programında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a gündeme ilişkin konular hakkında sorular sordu.

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ UYSAL, NURAY BAŞARAN’IN SORULARINI CEVAPLADI

Medyada yeni ses ve soluklara ihtiyaç olduğunu ve bu süreçte Flash Tv’nin önemli rol oynayacağını dile getiren N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a yönlendirdiği ilk soruda, “Aslında siz en genç liderlerden bir tanesisiniz. Zannediyorum 45 yaşlarınızdasınız ama 30’lu yaşlarda siyasete başladınız. Ben o zaman Akşam’ın Ankara temsilcisiydim 20 yıl önce sizi tanıdığımda. İlk siyasette hatırladığım kadarıyla 2003’te Doğru Yol Partisi Afyon İl Başkanlığında medya sizi tanıdı. Türk halkıda son zamanlarda bu yeni sistemden sonra oy oranı küçük olan partilerin önemli hale gelmesinden dolayı yakından tanıyor. Önümüzdeki dönemde de oy oranı küçük olan partiler daha önemli hale gelecek. Ben öncelikle oturduğunuz koltukla ilgili konuşmak istiyorum. Demokrat Parti 1946 yılında kurulduğunda biliyorsunuz, kurucu idarenin partisi olan CHP’ye yani İnönü’ye itiraz etmişlerdi. Adnan Menderes, Celal Bayar ve arkadaşlarıyla birlikte kurulmuştu partiniz. 4 Yıl sonra da halkın desteği ile iktidara geldiler ve 10 yılda iktidarda kaldılar. Siz gerçi Doğru Yol Parti’de başladınız ama şuanda Demokrat Parti’de yer alıyorsunuz. Peki, neler hissediyorsunuz?” dedi.

UYSAL: DEMOKRAT PARTİ İLE ÇOK PARTİLİ DÖNEM BAŞLADI

N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran’ın sorusuna Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın cevabı ise şöyle:

Demokraside çok parti var ise Demokrat parti ile vardır. Türkiye’nin modernleşmiş çizgisi içerisinde bu önemli bir evre. Bugüne ışık tutması açısından kilometre taşıdır. Demokrat Parti demokrasimizin demokratlaşamamasından dolayı kurumsal iktidar kişilerin şahıslarında devam etmiş.

Günümüzde Demokrat partinin tüzel kişiliğine baktığımızda, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi’nin birleşmesi sonucunda Demokrat Parti isminde buluştu.

SİZ MUHALEFET OLARAK BUNUN HESABINI KİMDEN NASIL SORACAKSINIZ?

N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a yönlendirdiği diğer bir soruda, “Bir devlet bankası gece saatlerinde kurla oynadı. O gece kim ne kadar döviz aldığı açıklanmadı. Halkbank’ın ABD’de süren davada temyiz başvurusu reddedildi. Bu konuda ne düşüyorsunuz? Bunu muhalefet kimden nasıl soracak? Ve siz ne düşüyorsunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mı?” dedi.

N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran’ın sorusuna Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın cevabı ise şöyle:

Çok net bir durum var; ülkeyi yönetenlerin şahsi zafiyetleri. BU ülke için milli bir güvenlik açığıdır.

Programın devamını aşağıda bulunan videodan izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler