NURAY BAŞARAN: ÇUKURAMBAR BORSASI-3

NURAY BAŞARAN: ÇUKURAMBAR BORSASI-3

NURAY BAŞARAN: ÇUKURAMBAR BORSASI-3

NURAY BAŞARAN

 

 

Bugün Pazar. Hem biraz soft olsun, hem de Ankara dışında olan okuyucularımızdan gelen ‘Çukurambar’ merakı için,  ‘ Çukurambar Borsası ‘adını verdiğimiz mekanları yazmak istedim.

Borsa ve yeni ‘Susurluk ‘ benzerliklerini yazmaya elbette yarın devam edeceğim. Şimdi soft bir mola diyorum.

Çukurambar,  Ankara’da son 15 yılda kurulmuş bir semt.

Ama sadece bir semt değil.

Yakın zamana kadar çamur deryası içinde bir gecekondu semti olan Çukurambar, son birkaç yıldır ülkeyi yöneten siyasetçilerle bürokratların yerleştiği mekan haline geldi.
Ve “Arınç’a suikast takibi” hadisesiyle de adını tarihe yazdırdı.

Star gazetesi ile Kanal 24’ün kurulduğu bu bölgede,  gecekondular yıkılıp yerlerine 10’ar katlı bloklar kuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek burada  lüks bir semt yarattı. Ve yeni kurulan evler, yeni dönemin siyaset elitini misafir etti. 
Bugün eski buğday tarlalarının yerinde 50 bine yakın insan,  tahminen de 250 civarında da eski-yeni milletvekili oturuyor.

Kim bilebilirdi ki, bu özel ve lüks salonların bulunduğu bölgedeki mekanlar devletin ‘sır’larının konuşulduğu, ihalelerinin pazarlandığı mekanlar haline gelebileceğini…

Rivayete göre de,  buradaki kafeler dinleniyor. Takip ediliyor. Hatta son zamanlarda iddia o ki; Tayyip Erdoğan da buraları ve buralarda zaman geçiren partilileri takip etttiriyor.

Ama sadece iş takipçileri değil bu bölgenin sakinleri… Her seçim dönemi seçilecekler ve seçecekler de buradaki en özel VIP odalarında  bir araya geliyor. Sizin anlayacağınız ‘milletvekili borsası’ da burada kuruluyor. Yani parası olanın düdüğünü  ÇALDIĞI yer de burası.

Her dönemin siyaseti kendi semtini kuruyor. Ecevit’in Or-an’ı vardı,  Erbakan’ın Balgat’ı, Demirel’in Güniz Sokak’ı, ANAP’lıların otel lobileri… Şimdi yaşasın Çukurambar!

Ama  kim derdi ki, bir gün bu semtin adındaki  ‘çukur’un  ihale ve yolsuzluklardan kazanılan kirli para ve kazancın da ‘ambar’ı olacağını…

Kim bilebilirdi ki,  vatandaşın vergisi ile oluşan ve hizmet için kullanılması gereken ‘bütçe’ ve ‘ödenek’lerin dilden dile dolaşacak ‘yüzde’ oranları  ile buralarda birilerine peşkeş çekileceğini…

Evet sevgili okurlar,  daha çok anlatılacak konu var. Bugün hafta sonu olması nedeniyle daha soft yazmaya çalıştım. Haftaya en can alıcı ve bilinmeyen gerçekleri yazmak üzere şimdilik hoşça kalın.

Kaynak: ÇUKURAMBAR BORSASI-3 - Nuray Başaran

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler