NGAZETE ÖZEL: TREN KAZASINDA VAHİM İHMAL

NGAZETE ÖZEL: TREN KAZASINDA VAHİM İHMAL

Ankara'da gerçekleşen vahim kaza ihmaller sebebiyle mi gerçekleşti? Kaza ile ilgili özel haberimiz:

TREN KAZASINDA VAHİM İHMAL:

AYNI HATTA HEM YOLCU (BANLİYO) , HEM YÜK HEM HIZLI TREN VAR 
ÜSTÜNE ÜSLÜK SİNYALİZASYON YOK  VE  HATTA TELSİZLE  ÇALIŞILIYOR
SİNYALİZASYON İHALESİ YAPILMASINA RAĞMEN  ÜÇ BÜYÜK FİRMA ALT YÜKLENİCİYE İŞİ VERİP BİR TÜRLÜ İŞİ BİTİREMİYOR? ACABA NEDEN?

Makinistler o hatta bu nedenle görev almak bile istemiyordu…’Yıllardır bu tehlikeye göz yumuldu.’diyor.

N GAZETE ÖZEL

Bugün sabah saat 6.30’da Ankara’dan Konya’ya hareket eden ve klavuz lokomotifle çarpışan hızlı tren hattının kurulduğu günden bu yana sinyalizasyonun olmadığı ortaya çıktı. İhmal bununla sınırlı olsa iyi. Aynı hatta hem yolcu, hem yük ve hem hızlı tren çalışıyor ama sinyalizasyon olmadığı için sorun en ilkel yöntemle yani ilk günden bu yana telsiz ile giderilmeye çalışılıyor.
Türkiye’nin en önemli yatırımı hızlı treninin bir türlü sinyalizasyon işi çözülemezken; nihayet üç büyük firmanın kazandığı ihalesi yapılıyor. Ancak bu firmalar ihaleye başlamak yerine, işi yapacak olan alt taşeronlarının seçimini (!) Devlet Demir Yolları yetkililerine bıraktığından ve bu seçim(!) bir türlü yapılamadığından sinyalizasyon işi yapılamıyor.
Yani kaza göz göre zaten yıllardır geliyorum derken NGazete’ye konuşan makinistler, o hatta ilk günden bu yana sinyalizasyon olmadığını ve bir çok makinistin bu hatta görev almaktan kaçındığını dile getirdiler. Aynı makinistler, kazanın gerçekleştiği hattın  konvansiyonel hat olduğu, hem yük hem de yolcu treninin de aynı hattı kullandığına dikkat çekerek, ‘bu durum zaten kaçınılmazdı’ dediler. Bu durumda zaten yıllardır sağlıklı bir işletim sistemi olmadığını da dile getiren makinistler, yetkililer göz göre göre bu kazaya izin verdiler ve bugün bu kazada ölenlerin canına mal olduklarını dile getirdiler. Ayrıca bu kaza sonrası sinyalizasyonun mecburi olarak yapılacağını ümit ettiklerini söylediler.
Şimdi sorulması gerekenler:
 Bu ihale neden geç yapıldı? İhaleyi hangi büyük firmalar aldı? Hangi şartlarla aldı? Neden alt yüklenici firmaları hemen belirlenemedi? Neden bu firmalar kendi seçmeleri gereken alt yüklenicilerini ANKARA’DAKİ ÇUKURAMBAR BORSASI’NA BIRAKTILAR?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler