NGAZETE AÇIKLIYOR: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA NELER OLUYOR?

NGAZETE AÇIKLIYOR: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA NELER OLUYOR?

Sayıştay raporları yok ediliyor, soruşturma dosyaları kapatılıyor. Milyar dolarlık işler ihalesiz veriliyor. Ve hukuk işlerine de Bakan Bey'in gelini bakıyor! İşte belgeleriyle Ulaştırma Bakanlığı'ndaki talan!

NGAZETE ÖZEL

Ulaştırma Bakanlığı'nda milyarlarca liralık işlerin ihalesiz verildiği, Sayıştay denetimi ile tespit edilen ve savunma istenen belgelerin de yok edildiği ortaya çıktı.

TCDD’ki yapılmayan ve kazalara sebep olan sinyalizasyon skandalının bir benzeri de Ulaştırma Bakanlığı'nda yaşanıyor. Zira denizler için olması gereken radar ihalesi 3.6 milyar bedelle yapılmış. Ancak yarısı çalışmadan teslim alınmış. Örneğin; İstanbul'da 8 adet var ama 2'si çalışmıyor. Yakında deniz kazalarını duyarsak şaşırmayacağız.

Van'da kurulan iskele özel bir otele hizmet edecek şekilde yapılırken, 5. Bölge sorumluluğundaki Anamur Limanı 20 milyona ihale edilip, yüklenici firma tarafından 10 milyona taşerona veriliyor. İhalede ederler şişirilip, aradaki milyonlar kimin cebine gidiyor ? Olaylar bununla da sınırlı değil; kullanılan malzemede çimento 58 olması gerekirken 54 değerinde! Keza demirde de aynı malzeme çalımı hat safhada ve bunlar en basitleri. Sadece bir iskelede bile 8 milyona ihale bedeli olacak yerde, 20 milyon bedelle ihale yapıyorlar. Olaylar bununla da sınırlı değil. Olmayan köprüye hakediş yapıp para ödenmesi de tespit edilen usulsüzlükler arasında.

Bir kaç gün önce yeniden DDY Genel Müdürü'nün görevden alındığı bakanlıkta son olarak Alt Yapı Genel Müdürü değişti. Bunlar ayrıca aysbergin görünen kısmı.

İŞTE O SAYIŞTAY SORGUSU VE RAPORLARI!

AYNEN YAYINLIYORUZ. NOKTASINA DOKUNMADAN :

1.1.jpeg1.2.jpeg1.3.jpeg1.4.jpeg

1.5-001.jpeg1.6-001.jpeg1.7-001.jpeg

Yarın Asyaport ve Ceyport gerçeklerini ve belgelerini yayınlayacağız.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler