Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Neden gazi olamıyoruz? Bu soruya kim cevap verebilecek?

 

WhatsApp Image 2018-09-15 at 23.09.50.jpeg


Bu soruya milletvekilleri ve bakanlar cevap veremiyor. Hastanelere her gün terörle mücadeleden yaralı genç asker arkadaşlarımız geliyor.

11 Eylül 2018 Salı günü 19bin Malul Gazi Sayılmayan mağdur arkadaşlarımızın sosyal medya sorumlusu ve  “NGAZETE Gazi Ne Diyor” köşe yazarı olarak saat 14,20 sularında Ak parti genel başkan yardımcısı ve Ak parti sosyal politikalar sorumlusu Fatma Betül SAYANKAYA eski bakanımız ile 10 dakika hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Tanışma faslından sonra sadece 1 soru sordum:

“Neden Gazi olamıyoruz”

Sayın vekilimiz bizimle ilgili bizzat bakanlığı döneminde çalışma yaptığını maliye bakanlığından ödenek çıkmadığını ülkenin buna gücünün şimdilik yetmediğini ileride çok güçlü bir devlet haline geldiğimizde hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini dile getirdi.

 

596f46bd18c7731508e21f37.jpg

Ak parti genel merkezinden çıkarak Çalışma, Sosyal Hizmetler  ve Aile Bakanlılığı’ Şehit Yakınları Gaziler Daire Başkanı Gamze AYRIM hanımefendiyi ziyarete hayırlı olsuna gittim. Burada çay ikramı ve tanışma faslından sonra,

3713 terörle mücadele sırasında yaralanıp, uzuv kaybı, his kaybı, sinir kaybı olduğu halde, önümüze “1953 yılında bakanlar kurulu tarafından düzenlenen 57 sene önceki 1053 nizamnameyi koyarak 20,25 sene önceki ideolojik doktorların vermiş olduğu hastane raporları ile gazi olamayan arkadaşlarımın dosyaları bilgileri sizlerin önüne nasıl geliyor” diyerek gazilik aşamalarının nereden başladığını sordum.

Sayın müdürüm; milli savunma bakanı ile Genelkurmay başkanlığı kimlerin gazi olacağına hastane raporları, kanunlar ve mevzuatlarla belirlenenlerin dosyaların gönderildiğini, bizim görevimiz çalışmaları bitmiş gazilerimizi sisteme kayıt etmektir diye konuya açıklık getirdi.
 

gamze ayrım.jpg


Ülkenin dört bir yanında gelenlere kapısını sonuna kadar açan M.H.P. Genel Başkanı sayın Devlet BAHÇELİ beyefendiyi ziyaret ettim. Bizim durumumuz ne olacak dediğimde sabır tavsiyesinde bulundu.
 

WhatsApp Image 2018-09-15 at 23.38.09.jpeg


Malul sayılmayan gaziler dernek başkan yardımcımız yaşar SARAL 15 günde bir Ankara’da konuyla ilgili tüm kurumlarla görüşüyor. Bıkmadan usanmadan biz bu işin peşindeyiz YAŞAR SARAL diye dile getirdi.
 

YşR SARAL.jpg

3713 terörle mücadele sırasında yaralanıp 1053 nizamname ve T.S.K sağlık yönetmeliği mağdurları, Malul olamayan Gaziler de bir umutla,

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ Başkanımızdan, Milli Savunma Bakanlığı’na bir talimat vererek çalışmaların başlatılmasını,

 Milli savunma bakanlığı’da Genelkurmay başkanlığı ile kimlerin gazi olabilecek dosyaların sonuçlanmasından sonra,

Maliye Bakanlığı’ndan ödeneklerin hesaplanmasıyla Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından 3713 terörle mücadele sırasında malul olanlarla aynı haklara sahip olma haberlerini beklemektedir.

Sayın Başkanım.

reisss.jpg

Yazmaya devam edeceğim:

Mustafa KURUBACAK

( 3713 terörle mücadele sırasında yaralanıp 13.7.1953 tarihli ve 1053 sayılı Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkında Nizamname ve TSK. Sağlık yönetmeliği mağduru)
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum