Hüseyin Ergül

Hüseyin Ergül

NEBULATİK EŞDEĞERLİK (N = ?)

Galaksi oluşumlarının, küresel yapıların nebulatik yapılara dönüşümü ile başladığı söylenir.
Dönüşümlerin sayısal disiplinleri boyutların sayısal artışı ve boyutlar arası çarpımlarla oluşur.
Bu sayısal disiplinlerde, yüzeysellikte birim kare (b²), hacimsellikte birim küp (b³) vardır.
Yani birim kuvvetleri, ardışık olarak artar. Yani, b4, b5, b6 gibi sayıların yanında birim kuvvetleri olur. (b) lerin her biri boyutların sembolüdür. b4: Dördüncü boyut. b5: Beşinci boyut. B6: Altıncı boyut ve benzerleri. Küresel bir yapı (Yıldızlar ve Gezegenler gibi) yapısal özelliklerinde çeşitli boyutlara sahiptir. Ve küresel yapı, atmosferde kendi hacmi kadar atmosfer hacminin yerini değiştirir.
Buradan şu özdeşliği yazabiliriz: V.küre = V.atmosfer.
Gök varlıklarının atmosferi, varlıkları ile birlikte “UZAY” denilen boşlukta yer alır. Uzay gök varlıklarının değişim, dönüşüm, yer değiştirme ve doğrusal, alansal, hacimsel yol alma yeridir. Mekanıdır.
Yarıçapı 20cm olan bir kürenin, boyutları arası çarpımları ile milyonlarca kat nebulatik bir boyutluluğa ulaştığını söyleyebiliriz. Söz konusu kürenin yüzeyi, S=4789 cm² dir. Hacmi V=360.000 cm³ tür. Dördüncü boyutu ile çarpımı d4 boyutsalı 1.144.000 cm4 olur. d5 boyutsalı 43.200 olur ve d6 boyutsalı 1.085616.000 cm6 dır. (Bulguların ayrıntıları vardır)
Birinci boyuta göre 54 milyon kat artış gösterir. Buradaki eşdeğerlilik, Nebulatik eşdeğerlilik olarak adlandırılır. N=?
Nebulatik gök varlıkları “GALAKSİ” oluşumlarının geçiş varlıklarıdır.
Galaksilerin oluşum, sayısal disiplinleri boyutsal çarpımları ile bilinir olmuştur.
Sekuraltı Felsefe ve alt birimi olan “İMS” ile.

Dünya Zamanı
HÜSEYİN ERGÜL

Önceki ve Sonraki Yazılar