Nebati'den akaryakıt fiyatı sitemi: Benzin ve motorin manşette yok

Nebati'den akaryakıt fiyatı sitemi: Benzin ve motorin manşette yok

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, geçen sene 7 TL'den satılan ve daha sonra 30 TL'ye kadar çıkan akaryakıt fiyatları için sitem etti. Nebati, "Benzin ve motorin 22 TL'ye indi manşetlerde yok" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen eylül ayında 7 lira seviyesinde olan benzin ve motorin fiyatlarının 30 liraya dayanmasının ardından 22 liraya düşmesinin medyada manşet olmamasına siten etti. Nebati, “Motorin 22 liraya indi manşetlerde yok. Benzin 22 liraya düştü altyazı geçiyor…” dedi.

Geçtiğimiz yıl benzin 6 lira civarında seyrederken, ekonomik krizle birlikte 30 lira sınırına dayandı. Daha sonradan benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelse de akaryakıt fiyatları çok yüksek seyrediyor. Bakan Nebati ise gelen indirimlerin manşet olmamasına kafayı taktı.

Nebati, gelen indirimlerin manşet olmamasından şikayet etti. Nebati, “Sorunlara büyüteçle bakmak, karamsarlık yapmak... Hakkı teslim edin, bu kadar” dedi.

Nebati, enflasyondan bahsettiği konuşmasında, “Enflasyonu kararlılıkla biz yeneceğiz” iddiasında bulundu, vergi konusunda değerlendirmeler yaptı.

“Enerjideki artışları asgari düzeyde yansıması için sübvanse ediyoruz. 251 milyar lira vergi gelirinden feragat ediyoruz” diyen Nebati, akaryakıt fiyatlarındaki artışların manşet olduğunu söyledi, ancak indirimlerin manşetlerde yer almadığından şikayet etti.

Bakan Nebati, şöyle konuştu:

“Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz. Pompa çıkış fiyatlarında hemen her akşam haber alıyoruz. Motorin 22 liraya indi manşetlerde yok. Benzin 22 liraya düştü altyazı geçiyor. Sorunlara büyüteçle bakmak, karamsarlık yapmak. Hakkı teslim edin, bu kadar. Petrol umut ediyorum daha da aşağı iner.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler