NASA'dan Mars Müjdesi

NASA'dan Mars Müjdesi

Bugün kullanılan roket teknolojisi ile 7 ay süren Mars yolculuğu önümüzdeki yıllarda 3 aya inebilir.

2035'e kadar Mars'a astronot göndermeyi hedefleyen NASA, bu yolculukta nükleer roket kullanma seçeneğini değerlendiriyor.

 İnsanlı Mars görevi için çalışmalarını hızlandıran NASA, bu yolculukta nükleer roket kullanma seçeneğini değerlendiriyor.

Bu teknolojiye sahip araçları kullanıma sunmak için yoğun mesai harcayan NASA, insanlı Mars yolculuğu kapsamında astronotların bu uzay araçlarını kullanmasını hedefliyor.

Böylece 225 milyon kilometre uzaklıktaki Kızıl Gezegen'e yapılacak yolculuğun süresi hatırı sayılır oranda düşecek.

Seattle merkezli Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech) şirketi ise üzerinde çalıştığı, Nükleer Termal Tahrik (NTP) sistemli bir motorla bu sürenin üç aya düşebileceğini savunuyor.

NASA, 2035 yılına kadar Mars’a insan göndermeyi hedefliyor. 

Seattle merkezli Ultra Safe Nuclear Technologies isimli şirket, üzerinde çalıştığı, Nükleer Termal Tahrik sistemli bir motorla Mars yolculuğunun süresinin 3 aya kadar indebileceği iddiasında.Seattle merkezli Ultra Safe Nuclear Technologies isimli şirket, üzerinde çalıştığı, Nükleer Termal Tahrik sistemli bir motorla Mars yolculuğunun süresinin 3 aya kadar indebileceği iddiasında.
Ancak Mars'a yolculuk söz konusu astronotların karşılaşacağı en zorlu sınav değil.

Mars'ın atmosferinin gezegenimize oranla yüzde 1 seviyesinde olduğu düşünülürse Mars'ın yüzeyinde bulunmak ile uzayda bulunmak arasında pek bir fark bulunmadığını söylemek mümkün.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler