Naci Görür'den Balıkesir için uyarı geldi

Naci Görür'den Balıkesir için uyarı geldi

Balıkesir'de meydana gelen 4 büyüklüğünde deprem sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyasından bir açıklama yaparak Balıkesir'in geçmişte yaşadığı 7 şiddetindeki depremi hatırlattı ve önemli bir uyarıda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dün akşam saatlerinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Balıkesir fay zonunun devamında gerçekleştiğini söyledi. Görür, geçmişteki 7 büyüklüğünde gerçekleşen depremi hatırlatarak bölgeyi uyardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Dursunbey ilçesi olan 4 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.

Depremin 7,7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Görür, geçmişte meydana gelen depremleri sıralayarak 7 büyüklüğündeki depremi hatırlattı.

Görür, "Adaören-Dursunbey/Balıkesir’de deprem oldu. Deprem Balıkesir fay zonunun doğu devamında. Dursunbey yöresinde 20.Yüzyılda 1924, 1952 ve 1979’da da belli büyüklükte depremler var. 1898’de Başıkesir’de 7,0 büyüklüğünde deprem olmuştur" ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler