N GAZETE ÖZEL:İTTİFAK KURULDU,AK PARTİ ANKARA LİSTELERİ ALT ÜST OLDU

N GAZETE ÖZEL:İTTİFAK KURULDU,AK PARTİ ANKARA LİSTELERİ ALT ÜST OLDU

MHP ile kurduğu Cumhur İttifakı'nı yerel seçimlere taşımama kararı alan AK PARTİ'de Ankara adayları için listelere son şekli verilmişken,Cumhur İttifakı için yeniden anlaşma sağlanması sonrasında AK PARTİ Ankara listeleri alt üst oldu...

C.EREN ÇELİK/ÖZEL HABER

AKP ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlere taşınmayacağı ve her iki partinin yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracakları partilerin liderleri tarafından açıklandıktan sonra listeleri belirleme noktasında AK PARTİ'de hummalı bir çalışma başlamıştı.

Özellikle Büyükşehirler konusunda pek çok denge gözetilerek hazırlanan listelerden belki de en zor biçimde hazırlanan listelerden bir tanesi de Ankara adaylarını içeren liste olmuştu.

Cumhur İtttifakı'nın yerel seçimde yapılmayacağı hesabına göre hazırlanan listelere Bahçeli-erdoğan görüşmesi öncesinde de son şekli verilmişti.

Hazırlanan ve son şeklini alan listeye göre AK PARTİ'nin Ankara adayları şu şekilde olacaktı...

ALTINDAĞ:

Asım BALCI

AKYURT:

Hilal AYIK

AYAŞ:

Burhan DEMİRBAŞ

BALA:

ABBAS ŞAHİN

BEYPAZARI:

Tuncer KAPLAN

ÇAMLIDERE:

Hazım Caner CAN

ÇANKAYA:

Çiğdem ÖZER

ÇUBUK:

Mustafa DEMİR

ELMADAĞ:

Gökhan KÜÇÜKÇELEBİ

ETİMESGUT:

Lokman ERTÜRK

EVREN:

Hüsamettin ÜNSAL

GÖLBAŞI:

Fatih DURUAY

GÜDÜL:

Havva YILDIRIM

HAYMANA:

Özdemir TURGUT

KAHRAMANKAZAN:

Serhat OĞUZ

KALECİK:

Filiz ULUSOY

KIZILCAHAMAM:

Süleyman ACAR

KEÇİÖREN:

Turgut ALTINOK

MAMAK:

Muhammed Abdullah ÖZER

NALLIHAN:

İsmail ÖNTAŞ

PURSAKLAR:

Ayhan YILMAZ

POLATLI:

Aysel DEMİR

SİNCAN:

Murat ERCAN

ŞEREFLİKOÇHİSAR

Melih Memiş ÇELİK

Ancak Bahçeli-Erdoğan görüşmesinin ardından Cumhur İttifakı'nın yeniden kurulması ve AKP ile MHP'nin yerel seçimlerde ortak hareket etme kararı almasından sonra dengeler değişti ve kartlar yeniden dağıldı...

AMHP'nin AKP'nin Ankara'da kesinleşen listesine itirazları oldu...

Örneğin Etimesgut ve Gölbaşı'nda MHP adaylarına destek verilmesini talep eden MHP üst yönetiminin, Keçiören için de Turgut Altınok ismi yerine başka bir adaya destek vereceklerini belirttikleri konuşuluyor.

Öte yandan Yenimahalle için Bahçeli-Erdoğan görüşmesi öncesinde son hali verilen listede Veysel TİRYAKİ bulunuyorken, yapılan görüşmeden çıkan ittifak kararı sonrası Yenimahalle'de Ayhan Çetinkaya isminin de ön plana çıktığı ve Yenimahalle üzerinde de tarafların pazarlıklar yaptıkları kulislerde konuşuluyor.

Ayrıca kulislerde son 2 dönemdir son ana kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı bekleyen Veysel Tiryaki'nin de Yenimahalle için aday olmaya çok sıcak bakmadığı yönünde...

Bir önceki seçimlerde Gölbaşı'ndaki belediye başkanlığını Fatih Duruay'ı aday gösteren AKP'ye kaybeden MHP'nin bu ilçede mutlaka eski belediye başkanı Yakup Odabaşı yahut MHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek'in adaylığının AKP tarafından desteklenmesini istediği gelen kulis bilgileri arasında.

Keza yıllardır MHP'li Enver Demirel'in kazandığı Etimesgut'ta da AKP'nin görece zayıf bir aday çıkartarak MHP'yi desteklemesi pazarlıkların bir diğer maddesi...

Ayrıca MHP yönetimi ile arası bozuk olan ve bir önceki yerel seçimlerde Keçiören'de BBP adayı olarak seçimlere giren Turgut Altınok için de MHP yönetiminin vetosu olduğu ve AKP'ye başka bir ismi aday göstermeleri halinde o adaya tüm desteklerini vereceklerini ilettikleri belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler