Murat Yetkin: Erdoğan'ın dar bir kadro ile çalışması parti içinde rahatsızlık nedeni

Murat Yetkin: Erdoğan'ın dar bir kadro ile çalışması parti içinde rahatsızlık nedeni

Murat Yetkin: Erdoğan'ın dar bir kadro ile çalışması parti içinde rahatsızlık nedeni. ‘Biz burada neciyiz’ duygusu hem parti kademelerinde hem milletvekilleri arasında giderek yaygınlaşıyor

Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Koronavirüs salgını gerekçesiyle çalışmalarına ara veren TBMM'nin yeniden açılmasıyla birlikte siyasetin gündemini değerlendirdi.

 

Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin daha iyi görüldüğünü belirten Murat Yetkin "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dar bir kadroyla çalışması parti içinde rahatsızlık nedeni" dedi.

Yetkin, “Burada kilit isim Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, birkaç bakan dışında diğer bakanların çok etkisi yok. Bu AK Parti içinde belli bir gerilime yol açıyor. ‘Biz burada neciyiz’ duygusu hem parti kademelerinde hem milletvekilleri arasında giderek yaygınlaşıyor” diye konuştu.

Yetkin, Koronavirüs nedeniyle ara verilen TBMM çalışmalarının yeniden başlamasıyla Ankara’nın gündemini, Genel Kurul’a gelecek olan yasa tekliflerini ve kulislerde konuşulan siyasi gelişmeleri T24’ten Murat Sabuncu’ya yorumladı.

Meclis’in açılması ile birlikte Ankara’da siyasi gelişmeler bağlamında ‘sıcak’ bir haziran ve temmuz ayının yaşanacağını söyleyen Yetkin, TBMM'ye gelecek olan yasa tekliflerinin çoğunlukla AKP’nin yaptığı değişiklik önerileri olacağını belirtti.

Hükümetin siyasi partiler ve seçim yasalarında değişiklik öngören bir hazırlık içinde olduğunu belirten Yetkin “Ama Anayasaya göre seçim kanununda yapılacak değişikliklerin ilk seçimde uygulanmaması öngörülüyor. Bu değişiklikler Meclis’ten geçerse nasıl olacak Anayasal bir değişiklik mi yapılacak. Burası bir muamma” dedi.

TBMM’nin ilk gündemlerinden birinin bekçilerin yetkilerinin genişletilmesi ile ilgili yasa teklifi olduğuna dikkat çeken Yetkin şöyle dedi: “Zaten kısıtlama döneminde şiddet görüntülerine şahit olduk şimdi ne gelecek bilmiyoruz.”

Hükümetin ekonomi politikalarının inşaat, turizm ve perakende ticareti üzerine kurulduğunu ancak bu sektörler üzerinden yürütülen sistemin “sonuna gelindiğini” belirterek, "Erdoğan bunu görmek istemiyor. İnşaat, turizm ve perakende sacayağından Türkiye'nin çıkması lazım. Bugün inşaatın Türkiye’de artık sürdürebilirliğinin sonuna geliyoruz. Turizmin bütün dünyada şekli değişecek. Eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.

Yetkin, mevcut şartlarda erken bir seçimi mümkün görmediğini söyledi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler