MIUI 13 EZBERİNİZİ BOZACAK: ANDROID TELEFONLARIN UZUN KULLANIMDA DONMA PROBLEMİ XIAOMI'NİN BU YENİ ARAYÜZÜ İLE ORTADAN KALKACAK

MIUI 13 EZBERİNİZİ BOZACAK: ANDROID TELEFONLARIN UZUN KULLANIMDA DONMA PROBLEMİ XIAOMI'NİN BU YENİ ARAYÜZÜ İLE ORTADAN KALKACAK

Yarın yeni arayüzünü tanıtacak olan Xiaomi, birçok açıdan ezber bozacak. MIUI 13 Android'in genelinin aksine yıllarca donmadan çalışabilecek!

Yarın piyasaya sürülecek olan ve merakla beklenen MIUI 13 arayüzü ile ilgili yeni bilgiler, lansman arifesinde olmamıza rağmen gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Xiaomi 12 serisiyle birlikte gelecek olan ve tüm dünyayı ekranlara kitleyeceği düşünülen arayüz, alıştığımız Android sistemlerinden çok farklı olacak. En azından şirket tarafından yapılan söylemler bu yönde.

Yıllardır hemen hemen tüm Android işletim sistemli telefonların ana sorunu olan uzun kullanımda donma problemi MIUI 13’te ortadan kalkacak. Tanıtılmasına artık saatler kalan yeni arayüz, hem renkli bir yapıyla gelecek, hem de performans tarafında büyük iyileştirmeler sahip olacak.

Xiaomi'nin kurucusu, başkanı ve CEO'su Lei Jun, Xiaomi 12 ve MIUI 13'ün resmi olarak piyasaya sürülmesinden önce bazı açıklamalarda bulundu.

MIUI 13, yüzde 52’ye kadar daha performanslı

Yıllardır Android cephesinde yaşanan sorunların başında kesinlikle uzun kullanımdaki donma ve kasmalar geliyor. Hemen hemen her üretici de yaşanan bu durum, “Android mi? iOS mu?” sorularında da iOS’cilerin eline koz oluyor. Ancak Xiaomi tarafından yapılan açıklamalar, MIUI 13 arayüzünde bunun değişeceğini gösteriyor.

Xiaomi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre bir önceki sürümden çok daha performanslı olan MIUI 13, üç senelik kullanımda telefonun okuma/yazma performansını yalnızca yüzde 5 oranında düşürüyor. Yani telefonu elinize aldığınız günkü hızı ile üç yıl sonraki hızı neredeyse aynı kalıyor.

Ayrıca bu güncellemede akıcılığa da müdahale eden üretici, cidden yüksek bir performans artışı yakaladıklarını iddia ediyor. Xiaomi’ye göre bu güncelleme, bir öncekine göre yüzde 15 ile yüzde 52 arasında daha akıcı durumda. Ayrıca sistem uygulamaları da yüzde 20 ila 26 arasında daha performanslı bir hal almış durumda. Son olarak tüm bu hızlanma Xiaomi’nin yeni Focus Computing 2.0 teknolojisi sayesinde gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler