Mitingde hareketli dakikalar! Telefon geldi, Erdoğan sahneden indi

Mitingde hareketli dakikalar! Telefon geldi, Erdoğan sahneden indi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta halka seslendiği sırada koruma müdürü Muhsin Köse yanına gelerek telefonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdi. Erdoğan bunun üzerine sahneden indi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında satır başları;

Önümüzdeki yıl Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü. Maraş'ın istiklali demek, Türkiye'nin istiklali demektir. Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır, Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır. Maraş'ı kahraman kılan şehitlerimizi, gazilerimizi selamlıyorum. Bu vesileyle Maraş dağlarında elim bir kazada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yad ediyorum. Maraş, hep yaptığı gibi inşallah 31 Mart'ta milli iradeye de sahip çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta halka seslendiği sırada koruma müdürü Muhsin Köse yanına gelerek telefonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdi. Bunun üzerine vatandaşlara hitaben, "Birkaç dakika müsaadenizi istiyorum" diyen Erdoğan, konuşmasına ara verdi ve telefonla konuşmak üzere sahneden indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 15 dakika sonra sahneye dönerek, konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Erdoğan'ın kimle konuştuğuna dair henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

BU ŞEHRİ EN GÜZEL HİZMETLERLE BULUŞTURDUK

Kardeşlerim biz Kahramanmaraş'ı gönülden sevmekle kalmadık. Bu şehri en güzel hizmetlerle buluşturduk. Bu şehre 30 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 5809 adet yeni derslik yaptık. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduk. Yurt binalarını yaptık. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde 1900 kişi kapasiteli yurt binalarını daha hizmete açıyoruz. Büyükşehir belediyemiz Elbistan'a bir millet bahçesi yaptık. Kahramanmaraş içinde bir millet bahçemiz var. Proje çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engelli vatandaşlarımıza 3,2 katrilyon destekte bulunduk. Sağlıkta 13'ü hastane toplam 86 tesisi Kahramanmaraş'a kazandırdık. 

KAHRAMANMARAŞ'A HIZLI TREN

Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Kahramanmaraş'a bağlantı yapıyoruz. Etüt çalışmalarına devam ediyoruz. Yıllık 2 milyon kapasiteli yeni bir havalimanı terminali inşa ettik. Bu binayı 3 hafta önce hizmetinize sunduk. Şayet havayolu şirketleri uluslararası tarife yapmak isterse altyapı hazır. Maraşlı iş adamlarımıza 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik.

Maraş'a ıslah organize sanayi bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerinin alt yapı sorununu çözüyoruz.

Kahramanmaraş'a 5 baraj, 4 gölet inşa ettik. 17 baraj  daha inşa ediyoruz. Kahramanmaraş'ın içme suyu problemini çözdük. Bölgenin dört gözle beklediği kılavuzluk sulamasının birinci kısmını tamamladık. Şimdi ikinci kısım şebekesini de yapıyoruz.

Kahramanmaraşlı çiftçilerimize toplam 1,5 milyon tutarında destek verdik.  Dokuma yatırımlarının bölgesel teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız çalışmalarını tamamladı. Yakında bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini yayımlıyoruz.

DÜNYAYA İDLİB ÇAĞRISI

Ülkemizdeki sığınmacılar için bugüne kadar kullandığımız kaynak 37.5 milyar dolardır. Şayet bugün Avrupa halkları kendi toprakları sayesinde huzur içinde yaşıyorsa Türkiye'nin fedakarlığı sayesindedir. Biz de bunu ilanihaye yapacak değiliz. Bugün Suriye topraklarından kaçanların geri döndükleri yegane yerler Türkiye'nin güvenli hale getirdiği, yerlerdir. Afrin'dir, Cerablus'dur.Biz diyoruz gelin İdlib bölgesini güvenli hale getirelim. En az yarım milyon Suriyeli geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyaya sesleniyorum gelin Türkiye'nin bu çabasına destek olun. Terör örgütleri Suriye sınırımızın öte tarafında havanla saldırmaya başladıklarında biz yanımızda kimseyi bulamadık. Güya müttefikimiz olanlar bırakın destek vermeyi ülkemizdeki hava savunma sistemlerini söküp götürdüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler