MİT ALMANYA'DA FAALİYETLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

MİT ALMANYA'DA FAALİYETLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

Alman basını Hüdemokrat Parti'nin verdiği soru önergesine verilen cevabı yayınladı... MİT'in Almanya'da faaliyetlerini çarpıcı biçimde arttırdığı ortaya çıktı...

Almanya'da Der Tagesspiegel ve Die Welt gazetelerinin yayınladığı bir habetr çok uzun süre konuşulacak türden...Gazetelerin Alman hükümetini kaynak gösterdiği haberlere göre Milli İstihbarat Teşkilatı'nin Almanya'da gerçekleştirdiği faaliyetler çarpıcı biçimde artış gösterdi.

Haberlere göre şu anda Federal Savcılık, MİT'in Almanya'daki istihbarat faaliyetleri ile ilgili olarak şu an 4 soruşturma sürdürüldüğünü yazdı.Bu bilgi Alman Hür Demokrat Parti'nin verdiği soru önergesine verilen cevaba dayandırıldı.

Habere göre Federal Başsavcı, Türk istihbarat servisi için casusluk yaptıkları şüphesiyle çeşitli şahıslar hakkında son 10 sene içerisinde toplamda 23 soruşturma başlatırken, bu soruşturmaların 17'si sadece geçen yıl ve bu yıl içerisinde açıldı. MİT ajanlarının faaliyetlerinin Türkiye ve Avrupa Birliği'nde terör örgütleri listesinde yer alan PKK ve DHKP-C ile 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana da Gülen yapılanmasını hedef aldığı kaydediliyor.

Der Tagesspiegel'in Sol Parti'nin soru önergesine hükümetin verdiği yanıta dayandırdığı haberine göre de Alman hükümeti, MİT tarafından devlet kurumlarına sızılması konusunda endişe taşıyor. Almanya İçişleri Bakanlığı çeşitli devlet kurumlarında çalışanları MİT ajanlarının iletişime geçerek kendilerini kazanma ve kurumlara sızma girişimleri karşısında uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler