Millet İttifakı'ndan Sürpriz Hamle!

Millet İttifakı'ndan Sürpriz Hamle!

Bağımsız Türkiye Partisi BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, iYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik ve medya grubunun yöneticileriyle görüştü.

Bağımsız Türkiye Partisi BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, beraberinde partisinin Genel Başkan Yardımcıları Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, Emre Polat, Ender Kalabulut ve İsmail Çetin’le birlikte Yeniçağ’ı ziyaret ederek, gazetenin imtiyaz sahibi olan İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik ve medya grubunun yöneticileriyle görüştü.
 
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Yeniçağ’ı ziyaret ederek gazetenin imtiyaz sahibi olan İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik ile görüştü.

Halkweb'in haberine göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nı genişletmek için Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ile görüşerek SP’yi ittifaka katma girişiminde bulunmuştu. SP yönetiminin “Gündemimizde yok” demesine rağmen Asiltürk’ün bu yöndeki ısrarının devam ettiği biliniyor.

Öte yandan erken seçim tartışmalarının ve ittifakları genişletme çabalarının olduğu bir dönemde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Hüseyin Baş’ın son günlerde peş peşe yaptığı bazı görüşmeler dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Ankara Milletvekili Ahmet Haluk Koç ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin ziyaret ettiği BTP lideri Hüseyin Baş, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik’le görüşmesinin ardından katıldığı programda ittifaklar konusunda sorulan soruya şöyle cevap verdi:

”BİZ KIZ EVİYİZ. BİZİM SİYASİ PARTİLERLE TEMASLARIMIZ SAĞLIKLI. HER SİYASİ PARTİYLE TEMASIMIZ VAR. GEÇMİŞTE DE OLDU. ANCAK AK PARTİ’YLE HERHANGİ BİR TEMASIMIZ OLMADI. AÇIKÇASI, DÜŞÜNMÜYORUZ DA”

23 Haziran’da adayı çekilmişti
24 Haziran 2018 seçimlerinde Millet İttifakı içinde yer alması beklenirken Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) son anda ittifak dışında kalmıştı.

İstanbul’da AK Parti’nin itirazı üzerine  tekrarlanan 31 Mart yerel seçimlerinde BTP’nin adayı olan Selim Kotil’i 23 Haziran’da tekrarlanan seçimde aday olmamıştı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler