''Millet İttifakı kazanırsa Suriye gibi oluruz'' sözlerini açıkladı

''Millet İttifakı kazanırsa Suriye gibi oluruz'' sözlerini açıkladı

'Millet İttifakı kazanırsa ülke Suriye'ye döner' açıklaması tartışmalara sebep olan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, o sözleriyle ne demek istediğini anlattı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, önceki gece CNN Türk katıldığı canlı yayınında "Millet İttifakı'ndan bir aday, Cumhurbaşkanlığı'nı kazanırsa bu ülke en geç 6-7 ay içerisinde seçime gider. Fakat o 6-7 ay içerisinde bu ülkenin Suriye'ye dönmeyeceğinin garantisini veremem" şeklinde konuşmuştu. Savcı Sayan bu sözleriyle ne demek istediğine açıklık getirdi.

"BİR NEVİ BAŞKALDIRI"

Odatv'ye açıklamalarda bulunan Savcı Sayan, Millet İttifakı'nın iktidara geldiği takdirde ülkeyi yönetemeyeceğini ve halkın bundan dolayı başkaldıracağını savundu. Savcı Sayan şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunları ben eskiden beri tanıyorum yönetme kabiliyetlerini biliyorum. Bunları liyakat olarak biliyorum Bir de bunun yanına altılı yamalı bohça ittifakı olduğu zaman yönetemeyecekleri ortada. Ülkede koalisyonların zor olduğunu zaten biliyoruz. Bunlar da yönetemeyecekler halk bunlara bir nevi başkaldıracak ve seçime gitmek zorunda kalacaklar."

"KAOSTAN FAYDALANIP"

Yaşananların ülkeyi kaosa sürükleyeceğini savunan Savcı Sayan şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreçte yabancı devletlerin, Türkiye'yi Suriye'ye benzetme hedefiyle, bu kaostan faydalanıp halkı birbirine düşürebilirler mi, Kürtlere yönelik bazı politikalarla yeni senaryolarla ya da Alevi kardeşlerimiz üzerinden provokasyon yapabilirler mi bunlar benim endişem. Ben bunları dile getirdim."

"PROTESTOLAR YAŞANIR"

Hükümetin ülkeyi yönetemeyeceği için protestolar yaşanacağını ve karışıklık çıkacağını iddia eden Savcı Sayan şunları kaydetti:

"Hükümetin yönetememesinden dolayı, halkın hükümeti eleştirme babında ortaya çıkarak, yaşanacak protestolarla beraber Türkiye üzerinden emelleri olan ve bu emelleri FETÖ ve PKK eliyle siyasi partilerin içine yerleştirdikleri isimlerle beraber hem içeride hem dışarında Türkiye'de bir karışıklık çıkarabileceklerine inanıyorum. Böyle bir endişem var, Bunlar benim endişem. Her çıktığım TV programında söylüyorum. 'Altıncı Filo'yu denize döken CHP mi bugünkü, Atatürk'ün CHP'si mi. CHP'den dolayı ülke emin ellerde demek yanlış. Biz bunu tartışamıyoruz."

"TÜRKİYE'YE YAZIK OLUR"

Millet İttifakı'nın seçime gitmek zorunda kalacağını kaydeden Savcı Sayan Erdoğan'ın yüzde 70'le geri geleceğini öne sürdü. Savcı Sayan'ın sözleri şöyle:

"Bunlar zaten yürütemeyecekler, koalisyon zaten yürümeyecek. Birbirleriyle zaten anlaşamayacak bunlar. Türkiye'ye yazık olacak. Peki ne olacak seçim olacak, demokrasilerde çare tükenmez. Seçim olacak halk yüzde 70'le Erdoğan'ı yeniden getirecek. Bu süreçte Türkiye üzerinde emelleri olanlar halk üzerinde bir provokasyon yaratarak ülkeyi kaosa sürükleyebilirler. 15 Temmuz’da hedefine ulaşamayan Türkiye düşmanları 2023 seçimlerini kendileri için bir fırsat olarak görüyorlar amaçlarına ulaşmak için 2023 seçimlerinde çok değişik oyunlar sergileyebilirler Demek istediğim bu."

"AKP'DEN ÖNCE YOK MUYDU"

Öngördüğü bu yumuşak karında AKP'nin payı olup olmadığını sorduğumuz Savcı Sayan şu cevabı verdi:

"Herkes AKP'ye saldırıyor 'biz komşularla sıfır soruna sahiptik, AKP geldi bozdu' diye. Biz Suriye ile ne zaman sıfır sorun yaşadık. AKP'den önce Suriye, Apo'yu besliyordu, Beka kampında terörist yetiştiriyordu. Atilla Ateş paşa sınırda ültimatom verdi de çekildiler, Apo da kaçtı. Saddam'la, Ermenistan'la İran'la Yunanistan'la Bulgaristan'la büyük sorunlar yaşamadık mı AKP öncesi. AKP döneminde şimdi Ermenistan Bulgaristan daha dost."

"DİKKATLİ OLMAK LAZIM"

Savcı Sayan Seçimde dikkatli olmak gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kulandı:

"Yıllardır bir senaryo var. FETÖ ile PKK aynı anda kuruldu. FETÖ İslamiyet'i kullanarak, Apo da Kürtler üzerinden Türkiye'yi karıştıracaktı. Yıllardır bu senaryo var. Türkiye'yi Suriye'ye, Irak'a, Libya'ya Lübnan'a benzetmek istiyorlar. ABD Başkanı Joe Biden demiyor mu iktidarı değiştirmek istiyorum. ABD'ye karşı olan CHP ABD'ye teslim oldu. Bunları bir araya getiren üst akıl babamızım hayrına mı yapıyor. Bu seçimde o yüzden dikkatli olmak lazım. Millet İttifakı'nın bağımsız olmadığını düşünüyorum. Bir kargaşa ortamıyla beraber Türkiye'de grupları harekete geçerek bir sokak çatışmasını alevlendirmek isteyen batılı güçlerin seçimi bir fırsat olarak kullandıklarını düşünüyorum."

AĞRI'DAKİ GÖRÜNTÜLER

Ağrı'da silahlı bir grupla yürüdüğü ve tartışma yaratan görüntülerle ilgili ise Savcı Sayan şunları belirtti:

"Onlar tamamen yalan iftira. Bize o gün bir saldırı oldu. Ben Ankara merkezli korunan biriyim, her gün tehdit alıyorum. Bana yapılan bir saldırı sırasında o arabadaki uzun namlulu silahlara polisler el atmak zorundadırlar. Polise zimmetli silah ya da devletin güvenliği için bana zimmetlediği uzun namlulu silah bunlar. Normal zamanlarda çıkarmazlar zaten. Bir tane namlu görünmüş, devletin bir namlusundan rahatsız olanlar; PKK'nın 15 bin keleşine alkış tutuyor. Ben onların kalıbına tüküreyim. O silah, halka değil Savcı Sayan'a silah doğrultanlara karşı güvenlik için kullanılan bir silahtır. Bir araçtan diğer bir araca silahlar o görüntüde. Veriliyor oradaki gence arabaya koy deniliyor. Sonra Savcı Sayan silahla dolaşıyorlar diyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler