MİLLET İDAREYE KAYYUM ATADI

Bu yazıyı kaleme aldığımda saatler 02.30’u gösteriyordu. Ve Türkiye hala  İstanbul’a kilitlenmiş durumdaydı. Bu Türkiye Cumhuriyeti için , üzücü, trajikomik,acı ….ve daha bir çok şey ekleyebiliriz.
Türkiye,  tüm dünyaya bir yerel seçimde 16 milyonluk bir şehrin seçim sonucunu veremeyen durumda bir ülke konumunu derhal reddetmeli ve buna çözüm aramalı diye düşünüyorum. 
Zira söz konusu olan Türkiye Cumhuriyeti’nin,  milli , yüzyıllık bir ajansı olan AA, ‘veri gelmemesi (!)’  gerekçesiyle saatlerce Türk halkını esir etme hakkını kendinde göremez ve bu affedilemez. O ajans ki, Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye’nin ilk kurumlarından ve bizim gözbebeğimizdir.  Kimsenin bu kurumu bu hale getirmeye hakkı yoktur. Mevcut medyayı bile …
Zira AA’nın bu hali ile uzun zamandır tartışılan medya,  iyice  çaresiz kalmış ve bunu halka anlatmakta da zorlanmıştır. Her ne kadar fatura AA’ya kesilse de, medyanın da bilgi akışı konusunda ‘tek elden’ beslenmesi sorunu tescil edilmiştir.
Zira medya YSK’dan herhangi bir bilgi alamamış, YSK önünden bir canlı yayın gerçekleştirememiş ve bir kulis bilgisi dahi verememiştir. Anadolu Ajansı’na bağlı yapılan yayınlara giren ‘kedi’ bir türlü çıkarılamamıştır. 
Sanırım yakın bir zamanda Türk halkı buralara da kayyum atayacaktır. Zira bu seçimlerin açıklanan sonuçlarına bakınca ,ben tek cümle şunu söyleyebilirim:
Millet idareye kayyum atadı!
Kim ne derse desin, tablo net. İzmir ve Ankara iktidar tarafından kaybedilmiş, İstanbul ise tartışılmakta ve hala belli değildir. Henüz sonuca bağlanmamıştır. En azından bu yazıyı yazdığım saatlerde sonuç belli değildir. 
Sandıktan herkese mesaj çıkmıştır. 
Sıralarsak:
Ak Parti’ye sandık sonuçları tek başına yönetme izni vermemiş, bununla da kalmayıp  Ak Parti’ye  yeni ortaklar tahsis etmiştir. 
Cumhur İttifakı’nın kazananı MHP’dir.  Ve Cumhur İttifakı’ındaki mevcut özgül ağırlığını daha da arttırmıştır.
İktidara, ‘ ekonomiyi düzelt’ demiştir. Bu nedenle de hala daha desteğini tamamen çekmemiştir.
Bunun yanı sıra kutuplaşmayı bitir, bizi birbirimize düşürme, daha fazla demokratik ortam istemiştir. 
Millet İttifakı’nın kazananı ise CHP’dir. İyi Parti nötr kalmıştır. 
Ak Parti’nin, ‘bekaa’ temalı stratejisi , MHP’yi güçlendirmiş ve Ak Parti’nin oyları MHP’ye geçiş yapmıştır. 
Ak Parti 40, CHP 20, MHP 11 ilde belediyeleri kazanmıştır.
Sonuç:
Seçmen,  yerel yönetimler aracılığıyla Ak Parti’yi ciddi şekilde uyardı diyebiliriz. Ve şimdi Ak Parti’nin önünde ciddi bir ekonomik savaş vardır. Bu konuda veriler seçim sürecinde çok tartışılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Balkon konuşması’nda,   buna bir de Membiç operasyonunu eklemiştir.
Saatler 03.28’i gösterirken ise AA, Ankara, İstanbul ve Iğdır’da geçersiz oyların yeniden sayılacağını duyurdu. Ne diyelim ki? Biraz daha bekleyip göreceğiz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.