MICROSOFT BUGÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE WINDOWS 11 İŞLETİM SİSTEMİNİN NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAĞINI DUYURDU

MICROSOFT BUGÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE WINDOWS 11 İŞLETİM SİSTEMİNİN NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAĞINI DUYURDU

Microsoft'un Windows Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Woodman, Windows 11 işletim sisteminin ne zaman dağıtılacağını açıkladı.

Microsoft sanal olarak gerçekleştirdiği etkinlikte Windows 11 işletim sistemini tanıttı. Görev çubuğu, başlat menüsü, mağaza dahil olmak üzere hem teknik hem de tasarımsal açıdan büyük revizyonlar barındıran Windows 11, beta sürecine hala devam ediyor.

Kullanıcıların kafasındaki en önemli soru: Windows 11’in yükseltme süreci ne zaman başlayacak? Microsoft bugün yaptığı açıklamada işletim sisteminin ne zaman kullanıma sunulacağını duyurdu.

Windows 11, Ekim ayında dağıtılmaya başlanacak

Microsoft’un Windows Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Aaron Woodman, Windows 11 işletim sisteminin 5 Ekim 2021’de kullanıma sunulacağını duyurdu. Uyumlu Windows 10 PC kullanıcıları, yeni işletim sistemine ücretsiz yükseltme yoluyla sahip olacaklar. Woodman, yaptığı açıklamada Windows 11’le ön yüklü olarak gelen bilgisayarların da satın alınabileceğini aktardı.

Yükseltme süreci öncelikle uygun cihazlardan başlayacak. Donanım uyumluluğu, güvenilirlik kriterleri, cihazın yaşı ve yükseltme deneyimini etkileyen tüm faktörler dikkate alınmak suretiyle kademeli olarak genişleyecek. Microsoft, sistem gereksinimleri karşılayan tüm cihazlara 2022’nin ortalarına kadar yükseltme yapmaya hak tanıyacaklarını açıkladı..

Android uygulama desteğinin test aşaması başlıyor

Windows 11 işletim sistemiyle görev çubuğundan başlat menüsüne, uygulama ikonlarına ve kullanıcı arayüzüne çoğu şey değişti. Aynı zamanda yeni özellikler de eklendi. Bunlar arasında en dikkat çekeni, Android desteği olmuştu. Tanıtım lansmanında özelliği detaylandıran Microsoft, kullanıcıların direkt olarak Mağaza üzerinden Android uygulamalarını yükleyebileceklerini açıkladı.

Windows 11 şimdiye kadar yayınlanan beta sürümlerinin hiçbirinde bu özellik bulunmuyor. Aaron Woodman, açıklamasında konuya ilişkin kafa karışıklığını giderdi. Android uygulama desteğinin önümüzdeki aylarda Windows Insiders kullanıcılarıyla test edileceği bilgisini paylaştı. Fakat 5 Ekim’de yayınlanacak resmi sürümle birlikte kullanıma açılıp açılmayacağını söylemedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler