MHP'den bedelli askerlik ve af açıklaması

MHP'den bedelli askerlik ve af açıklaması

Bedelli askerlik ve af konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, bedelli askerliği desteklerini ve af ısrarlarının da devam ettiğini söyledi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim öncesinde sınırlı, kapsamı dar bir af düşündüklerini gündeme getirdiğini ve bu konuda iktidara öneride bulunduğunu anımsattı.

AKP'nin ise af konusunun gündemlerinde olmadığını açıkladığını hatırlatan Yalçın, buna rağmen MHP'nin sınırlı af konusundaki fikirlerinden ve ısrarından vazgeçmediğine işaret etti.

Bunun seçim beyannamelerine de eklendiğine değinen Yalçın, "Milletimiz bize Mecliste 49 milletvekiliyle temsil yetkisi verdi ama bu sayıyla tek başına af yasası çıkarmamız mümkün değil. Yine de biz sözümüzde durarak af teklifimizi hazırlayacak ve TBMM gündemine getireceğiz. Hazırlıklarımız büyük bir titizlikle sürüyor. Teklifte, teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler ve kadın katilleri hariç olmak üzere kader mahkumları için af öngören maddeler yer alacak" diye konuştu.


BEDELLİ ASKERLİK

Yalçın, bedelli askerliğe ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, bedelli askerlikte ölçünün, şehit ailelerinin rahatsızlık duymayacağı şekilde olması gerektiğini söyledi.Terörle mücadelede TSK'nın zaafa uğramaması ve toplum vicdanının incitilmemesi gerektiğini kaydeden Yalçın, "MHP bu değerlere öncelikli olarak itibar edilmesini, dikkate alınmasını ister." dedi.

Bu konunun TBMM'nin işi olduğunu belirten Yalçın. "Bu nedenle de Meclis'e gönderildi. Meclis değerlendirecek. Doğrusu budur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler