MHP Lideri Bahçeli: “Ab’ye Üyeliğimiz Oldu Oldu, Olmazsa Kendi Yol Haritamızı Kendimiz Çizeriz”

MHP Lideri Bahçeli: “Ab’ye Üyeliğimiz Oldu Oldu, Olmazsa Kendi Yol Haritamızı Kendimiz Çizeriz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünyanın AB'den ibaret görülmeyeceğini belirterek, "AB'ye üyeliğimiz oldu oldu, olmazsa...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünyanın AB'den ibaret görülmeyeceğini belirterek, "AB'ye üyeliğimiz oldu oldu, olmazsa kendi yol haritamızı kendimiz çizeriz, kendi söküğümüz kendimiz dikeriz, başkent Ankara'nın kriterleriyle insanlık aleminde biz de varız demeyi sürdürürüz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üçer aylık periyotlarla gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin 24-25 Haziran'da Brüksel'de yapıldığını hatırlatarak, "Bu zirvede Türkiye yine ihmal edilmiştir. Türkiye başlığı altında kabul edilen kararların beklentileri karşılamaktan uzak olduğu açıktır. İnsanlık etik bir çöküş yaşarken, sömürüye ve sosyal adaletsizliğe tepkiler sivrilirken, AB'nin hala kendi sahasında top çevirmesi bir defa akıl tutulmasıdır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ KONUSUNDA BİR İLERLEME İRADESİ TAŞIMADIĞI DA İDDİA EDİLMİŞTİR"

Söz konusu Zirve'nin metninde, Türkiye'nin tam üyelik hedefine hiçbir atıf yapılmadığını söyleyen MHP lideri Bahçeli, "Adalet değerlerinden tamamen kopan AB'nin, ülkemizin Doğu Akdeniz'de tek taraflı hareketlerden uzak durmasını, aksi halde yaptırımların devreye gireceğini söylemesi ileri düzeyde bir tehdittir. Üstelik Türkiye'nin insan hakları ve demokrasi konusunda bir ilerleme iradesi taşımadığı da iddia edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

"MAZLUMLAR AB'NİN GÜNDEM BAŞLIKLARI ARASINDA YER ALMAMIŞTIR"

Zirve'den AB ile ilişkilerin düğümlendiğinin anlaşıldığını ifade eden MHP lideri, "Uluslararası Göç Örgütü'nün 2020'de 2 bin 200 göçmenin Akdeniz'in sularında boğulduğunu açıklaması, Yemen açıklarında geçtiğimiz hafta batan bir teknede 300 kişinin hayatını kaybetmesi hiç kimsenin, hiçbir insani kuruluşun nedense umurunda değildir. Mazlumlar AB'nin gündem başlıkları arasında yer almamıştır. Bu çıkar ittifakı para vererek göçmenleri Türkiye'de nasıl tutarım arayış ve amacındadır" değerlendirmesini yaptı.

"AB DÜRÜST DEĞİLDİR, SAMİMİ DEĞİLDİR, ADİL VE DEMOKRATİK HİÇ DEĞİLDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında garip bir açıklama yaparak Suriyeli göçmenleri yurtlarına göndermek için ihtiyaç duyulan finansmanı AB'den alacaklarını ve kendisine söz verildiğini söylediğini hatırlatan Bahçeli, "Bu neyin sözüdür? Bu söz nasıl verilmiş, hangi yetkiyle alınmıştır? Türkiye'nin Suriyeli mültecilere konut yapması dahi AB tarafından kabul edilmemişken, Kılıçdaroğlu'nun söz almasını nasıl yorumlamak lazımdır? Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi ve iyileştirilmesini Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin inisiyatifine terk eden AB dürüst değildir, samimi değildir, adil ve demokratik hiç değildir. Dahası Türkiye'nin aleyhine çalışmaktadır. İşbirlikçisi de zillet ittifakıdır" diye konuştu.

"AB'YE ÜYELİĞİMİZ OLDU OLDU, OLMAZSA KENDİ YOL HARİTAMIZI KENDİMİZ ÇİZERİZ"

DÜNYANIN AB'DEN İBARET GÖRÜLMEYECEĞİNE DİKKATİ ÇEKEN MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"AB'ye üyeliğimiz oldu oldu, olmazsa kendi yol haritamızı kendimiz çizeriz, kendi söküğümüz kendimiz dikeriz, başkent Ankara'nın kriterleriyle insanlık aleminde biz de varız demeyi sürdürürüz. Demokrasiyi, hukuku, özgürlüğü, insan hakları değerlerini Türkiye husumetinin anahtar kavramı görenler hiçbir yerde boş durmuyorlar."

"TÜRK DÜŞMANLARI TÜRK DEMOKRASİ PROJESİNDE BİRLEŞMİŞTİR"

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NDE "TÜRK DEMOKRASİ PROJESİ" ADIYLA KURULAN KAMPI DÜŞMAN OLARAK NİTELEYEN MHP LİDERİ BAHÇELİ ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Aralarında kimler yok ki, CHP'nin eski Bursa Milletvekili ve FETÖ firarisi Aykan Erdemir'den tutun da ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı olan, aynı şekilde eli ve vicdanı kanlı John Bolton'a kadar tüm Türkiye muhalifleri demokrasi projesinde buluşmuştur. Bizim evlatlarımız beka mücadelesi verirken, elin oğulları kuyumuzu kazmakla meşguldür. Hayret etmemek elde değildir, Türk düşmanları Türk demokrasi projesinde birleşmiştir. Bu projenin adında Türk ifadesinin olması skandaldır. Çünkü Türk'e düşman olanlar, Türk'ün şanlı kimliğini, tarihsel ve mensubiyet unvanını kullanmaya mezun ve müstahak olamazlar."

"(TÜRK DEMOKRASİ PROJESİ) PARTİZAN DEĞİLLERMİŞ, FAKAT ŞEREFSİZ OLDUKLARI AYAN BEYAN ORTADADIR"

'Türk Demokrasi Projesi'nin kendilerini "Türkiye'nin son zamanlarda demokrasiden otoriterliğe dönüşmesine cevap olarak oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan uluslararası politik örgüttür" şeklinde tanımlamaları üzerine konuşan Bahçeli, "Partizan değillermiş, fakat şerefsiz oldukları ayan beyan ortadadır. Bir ara Dalton diye de tanımladığımız sabıkalı kovboy Bolton ise, "Türkiye'de alarma geçmenin vakti geldi" diyecek kadar şizofren belirtileri göstermiştir. Bunlar Türkiye'ye demokrasi getireceklermiş. Kılıçdaroğlu da, zamanlamaya dikkat ediniz, geçtiğimiz hafta İstanbul'da yaptığı konuşmada Türkiye'ye dostlarıyla beraber demokrasi getireceğini ifade etmişti" dedi.

"ALARMA GEÇTİĞİNİZ ANDA YERİN YEDİ KAT DİBİNE ALARM VERE VERE GİRMEYİ PEŞİNEN HESABA KATIN, BUNU DA GÖZE ALIN"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun söz konusu derneğin görünmeyen, ismi paylaşılmayan üyesi olduğundan kuşkulandıklarını ve Kılıçdaroğlu'na yeni bir talimat listesi dayatıp dayatmadığı sorusunu soran Bahçeli şunları söyledi:

"Alarma geçip de ne yapacaksınız? Neyi planlıyorsunuz? Yeni kaos planlarını mı devreye sokacaksınız? Bu ne alçaklıktır? Bu nasıl bir ahlaksızlıktır? Küstahlığın bu derecesi nasıl sineye çekilecektir? Bunlar Türkiye'yi ne sanıyor? Hodri meydan, haydi geçin alarma, Allah şahit olsun, geçtiğiniz anda yerin yedi kat dibine alarm vere vere girmeyi peşinen hesaba katın, bunu da göze alın. Öyle yağma yok, Türkiye'de alarma geçmek, yani demokrasi diyerek demokrasi dışı arayışları teşvik etmek emperyalizmin yerle yeksan edilecek kumpasıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler