Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

Metropol Anketinin Analizi

Metropol AŞ. anketi açıklandı.
2021 yılının sonuna doğru yapılan bütün anketlerde MHP, (kararsızlar dağıldıktan sonra) en azından kiminde %7, kiminde %8 gibi rakamlarda cikmaktaydi . Hatta bir-iki anket şirketi yüzde onu asabilecegini bile belirtiyordu.
Bugun Metropol son anketini açıkladı.MHP'nin hızlı düşüşle %3,9 gibi bir rakama gerilediği ifade ediliyor.
Ülkenin en basta yaşadığı buyuk ekonomik krizin hem AKP ,hem de MHP oylarını etkilememesi ve cumhurun birlikte oy kaybetmemesi düşünülemez.Bu husus kaçınılmaz bir neticedir.
Ancak MHP oy kaybı sebebi ,sadece bu hususa mi dayalıdır,iyi irdelemek lazım.
Cunki,bu son birkaç ayda cumhuru oluşturan iki partiden ekonomik sebeplerle, mutfak yangını dolayısıyla kaçışın yanında bir başka yadsınamaz faktör de dindar seçmenin (dinci degil/siyasal islamci degil) "yetti artik" demeye başlamasıdır. Yeni ekonomik düzenin harika buluşu diye takdim olunan kur mevduatı sistemindeki ekonomik getirinin ( daha neyi,nasil,ne kadar) getireceği de belli değil ama) FAIZ DEGIL HIBEDIR diye tarifinden tutunuz ; DOLARI INDIREN CIKARTAN ALLAHTIR yollu ifadelerden ve BIZE YAPTIRAN ALLAHDIR,BIZE YAPTIRAN ALLAHDIR,BIZE YAPTIRAN ALLAHDIR şeklindeki konuşmadan sonra düz,piyade, sadece "dindar" musluman bence düşünmeye basladi " biz nereye dükkan actik" diye...Bu bir...Bu tarz düşünen insanlar az da olsa AKP seçmeni olmaktan uzaklasmaktalar. ( Bir kısım MHP seçmeni için de aynı tavır soz konusu olabilir)
Diğer yanda ittifakın diğer ortağı MHP tabanında hala mensubiyet duygusunu degistirmemekte ısrarcı olan,bir kısım olumsuzlukları içine sindiremese de ( ekonomik sebepler ve yaşanan yokluk,yoksulluk haline isyan basta olmak uzere...ayrica partinin AKP ile olan ilişkisinden rahatsızlık hisseden kisiler - az da olsa yok degildir- ) hala MHP secmenliginde direnen insanlar olduğu muhakkaktır.
Iste bu tip insanların gostedigi direniş sayesinde MHP , 2021 yılı sonuna doğru yapılan anket çalışmalarında yüzde onu bazen gecen,bazen yaklaşan,çoğu kere de %7 ler,8 lerde görülen bir hal sergilemekteydi.
Ne zaman ki, 2021 son aylarında vuku bulan hadiseye kadar...Rahmetli Turkes'in doğum günü anması sebebiyle yaşanan olayların ve basina, kamuoyuna yansıyan beyan ve tavırların MHP ye geride kalan oyunun da neredeyse yarısını kaybettirmekte oldugu gozlemleniyor.
Metropol anketi,hemen hemen böyle diyor.
Türkeş 'i anma toplantısı baskını...Şevket Bulend Yahnici 'yi de ihrac etmeye kalkışmak...
Hadi benimki tüzük ihlali...
Peki bu ne?... Bu hale sebep olan müsebbip camiaya ne diyecek?..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.