Metin Külünk'ten Enerji Bakanı'na Veryansın!

Metin Külünk'ten Enerji Bakanı'na Veryansın!

Metin Külünk elektrik faturalarına isyan eden esnafa destek verdi. Külünk, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den, son dönemlerde elektrik faturalarında "dağıtım" ve "güvence" bedeli adı altında toplanan ek ücretlerle ilgili kamuoyuna açıklama yapmasını istedi.

Metin Külünk esnafın isyanına destek verdi. Son dönemlerde elektrik faturalarında "dağıtım" ve "güvence" bedeli adı altında toplanan ek ücretlerin, faturaların %76'sını oluşturmasına dikkat çeken Külünk, Enerji Bakanından açıklama yapmasını istedi. 

Sosyal medya aracılığıyla açıklama yapan Külünk, kritik seçimlere kısa bir süre kalmışken vatandaşın canını acıtan bu faturalarla ilgili Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den açıklama yapmasını istedi. 

Metin Külünk'ün açıklaması şöyle:

"Kamu hizmeti yapan, özel elektrik dağıtım şirketlerine bu hizmetin verilmesinin sebebi üretimin verimlilik kalitesini arttırmaktır. Vatandaşın sebebini bilmediği nedenlerle cebinden parası alınsın diye özelleştirme yapılmamıştır. Her gittiğimiz yerde bu problem bir kez daha, bir kez daha karşımıza çıkmaktadır. Sayın bakanımızdan istirhamımız "güvence bedeli", "dağıtım bedeli" gibi kavramların ne demek olduğuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmasıdır. Yoksa bu dağıtım şirketleri, özelleştirme için ödedikleri ücreti sadece elektrik dağıtımı yaparak karşılayamacaklarını anladıkları için mi bu ücreti, böyle bedellerle vatandaşın cebinden çıkarmaya çalışmaktadır? Ki bu ücretler faturaların %76'sını oluşturmakta ve vatandaştan tahsil edilmektedir. Vatandaş bu konuda çaresiz. Faturayı ödemezlerse tak diye elektrikleri kesiliyor. Ancak şirketler, bu duyarlılığı yanmayan sokak lambalarında gösteremiyor. Yanmayan bir lambanın onarılması için başvuru yapıldığında "bizim yatırım programımızda bu yıl yok" diyerek geçiştiriyorlar. 

Buradan dağıtım şirketlerini uyarıyoruz, lütfen kamu hizmeti yaptığınızın farkına varın. Vatandaşın işini kolaylaştırma noktasında hareket etmelisiniz. Çok yerden, çok ciddi şikayetler alıyoruz; sokak lambaları yanmıyor, kablolar yenilenmiyor gibi. Bununla ilgili şirketlerin biraz üstüne gittiğinizde ise "siyaset bu işe karışamaz" diyorlar. Karışır. Gerektiğinde bu konudaki bütün mağdurlar toplanır demokratik haklarını kullanarak örgütlenir ve dağıtım şirketlerine karşı hukuki yollarla haklarını arar. Sayın bakanımıza bu konudaki çağrımız, bu bedellerle ilgili kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapması. Çok kritik seçimlere az bir vakit kala vatandaşımızın canı acıyor ve canının acıdığı yerden feryat ediyor. "

İşte o açıklama videosu: 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler