Meteoroloji’den sarı kodlu hava durumu uyarısı: Fırtına geliyor

Meteoroloji’den sarı kodlu hava durumu uyarısı: Fırtına geliyor

Meteoroloji tarafından Marmara ve Karadeniz Bölgesi için uyarılar yayınlandı ve kuvvetli fırtınaya karşı dikkatli olunması istendi. Tahminlere göre yağışlı hava yurtta etkisini artıracak ve haftanın ilerleyen günlerinde doğu şehirlerimizde kar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Yurdun büyük bölümünde kendini gösteren yağışlı hava dalgası tahminlere göre ilerleyen günlerde etki alanını genişletecek. Mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları düşüşe geçerken haftanın ilerleyen günlerinde yurdun doğu ve yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

“SARI VE TURUNCU UYARI” GELDİ

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre;

Marmara ve Batı Karadeniz'in batısında (İstanbul ile Trakya'nın Karadeniz'e bakan kıyı kesimleri) rüzgarın; bugün akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kms/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Pazartesi günü (12.12.2022) günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmekte.

ORTA KARADENİZ İÇİN DE UYARI GELDİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Yarın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olabileceği olumsuzluklara (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

BAZI BÖLGELERDE YAĞIŞLAR KUVVETLENECEK

Yapılan en son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı ve Orta Karadeniz (Ordu hariç) ile Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Çanakkale, Manisa ve Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler