Meteoroloji’den güncel hava durumu açıklaması!

Meteoroloji’den güncel hava durumu açıklaması!

Meteoroloji'den yapılan güncel hava durumu tahminlerine göre hafta boyunca sağanak yağışlar ülkenin büyük bir bölümünde etkili olacak. Yetkililer Karadeniz bölgesinde ise aşırı sağanağın beklediğini belirtip pazar ve perşembe gününe dikkat çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini sosyal medyadan duyurdu.

Yedi günlük tahminleri içeren haritayla birlikte yapılan açıklamada, “(26 Haziran- 2 Temmuz 2022) Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri altında, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” denildi.

Resim

Yayımlanan güncel hava durumu tahminlerine göre, yağışlar pazar (yarın) başlayacak ve hafta boyunca ülkenin büyük bir bölümünde devam edecek.

Yağışların salı, çarşamba ve perşembe günü ise etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son uyarılara göre iç ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta ortasından itibaren artmaya başlayacağı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

BU 5 İLDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Kuzey ve iç kesimlerde devam edeceği ön görülen yerel gök gürültülü sağanak yağışların, pazar günü yağışların Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Amasya-Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı, Sinop'un batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Kastamonu kıyıları, Bartın ve Zonguldak'ta şiddetli, pazartesi günü ise Batı Karadeniz genelinde şiddetli ve yer yer aşırı olması tahmin ediliyor.

AFAD UYARIDA BULUNDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiyi paylaşarak 26 Haziran Pazar günü (yarın) Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta şiddetli yağış beklendiğini duyurdu.

Açıklamada vatandaşlar, sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması yönünde uyarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler