Metabolizma nasıl hızlanır? Metabolizmayı hızlandıran besinler

Metabolizma nasıl hızlanır? Metabolizmayı hızlandıran besinler

Kilo vermek istiyorsanız metabolizmanızın hızlı çalışması gerekir. Yavaş çalışan bir metabolizmaya sahipseniz zayıflamanız zorlaşır. Hatta ne kadar beslenme düzeninize dikkat etseniz de kilo veremezsiniz...

Kilo vermek istiyorsanız metabolizmanızın hızlı çalışması gerekir. Yavaş çalışan bir metabolizmaya sahipseniz zayıflamanız zorlaşır. Hatta ne kadar beslenme düzeninize dikkat etseniz de kilo veremezsiniz. Metabolizmayı hızlandırmak için çeşitli yöntemler mevcut. Fakat bunun öncesinde mutlaka bir uzmana başvurarak metabolizmanızın neden yavaş çalıştığını öğrenmeniz gerekir. Peki, metabolizma nasıl hızlandır? Metabolizmayı hızlandıran besinler nelerdir?

Fazla kilolarınızdan kurtulmak ve istediğiniz fit bedene sahip olmak için diyet ve egzersiz yapmanız gerekir. Ancak yaptığınız diyetlerden sonuç alamıyorsanız metabolizmanız yavaş çalışıyor olabilir.

Metabolizma yağ yakımıyla doğrudan ilişkili olduğu için yavaş çalıştığında kilo vermeyi zorlaştırır. Metabolizmayı hızlandıran yöntemlere gelin bu yazımızda birlikte bakalım...

METABOLİZMA NEDİR?

Metabolizma, yediğiniz ve içtiğin her şeyin enerjiye dönüştüğü bir süreç olarak kabul edilir. Yiyecek ve içeceklerdeki kaloriler, vücudunuzun çalışması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi serbest bırakmak için oksijenle birleştirilir.

Vücudunuz yiyecek ve içeceklerdeki karbonhidratları, yağları ve proteinleri parçalar ve bunları günlük işlevler için enerjiye dönüştürür.

Metabolizma hızınız, vücudunuzun bu işlevleri yerine getirmek için günde kullandığı enerji miktarıdır. Metabolizma aslında kişinin vücudunun enerji elde etmek için kalori harcamasıdır. Vücudun kalori yakma hızını yani metabolizma hızınızı, basit ve küçük değişikliklerle arttırabilirsiniz.

METABOLİZMA NASIL HIZLANDIRILIR

METABOLİZMA NASIL HIZLANDIRILIR?

Kilo vermek için metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız aşağıdaki maddelere dikkat etmeniz gerekir.

  • Aşırı yemek yemekten kaçının.
  • Mutlaka düzenli olarak egzersiz yapın.
  • Metabolizma hızı için uyku düzenine dikkat edin.
  • Dengeli beslenin.
  • Kan şekerini yükselten gıdalardan uzak durun.
  • Öğün atlamayın. Az ve sık yemek yemeye özen gösterin.
  • Her gün bol miktarda su için.
  • Akşam yemek yemeyi azaltın. Çünkü akşamları metabolizma hızı düşer. Sabahtan öğleye kadar olan sürede metabolizma daha hızlı çalışır.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN BESİNLER

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN BESİNLER

Kilo vermek için metabolizma hızını yükseltmek istiyorsanız lif içerikli gıdaları tüketebilirsiniz. . Lif sindirim sırasında enerjiyi artırır ve metabolizmayı hızlandırır. Lif içeren bazı besinler; portakal, ıspanak brokoli, elma, greyfurt lahana, kepekli tahıllar, kabak çekirdeği, fındık, badem ve yulaf olarak sıralanabilir.

Ayrıca baharatlarda metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmanızı sağlar. Kırmızı acı biber, hardal, kekik ya da diğer baharatlar metabolizmayı adeta coşturur.

Proteinli gıdalar tok tutucu özelliğe sahip olduğu için metabolizmayı hızlandırır. Kafein tüketimi de metabolizmayı artırır. Tarçın sindirim esnasında vücut sıcaklığını artırarak metabolizmanın hızını artırmaya neden olur ve enerji artar.

METABOLİZMA HIZI İÇİN STRESİ AZALTIN

METABOLİZMA HIZI İÇİN STRESİ AZALTIN

Aşırı stresli olmak metabolizmanın çalışmasını etkiler. Vücudun normalden daha fazla kortizol üretmesine neden olur. . Kortizol iştahı düzenleyen bir hormondur. Ve araştırmalara göre, fazla kortizol üretimi kilo almaya ve dolayısıyla, metabolizmayı hızlandırmaya neden olabilir.

Stres ayrıca metabolizmayı etkileyebilecek şekilde uyku kalitesini de kötüleştirir böylece kilo verme süreciniz zorlaşır.

Aşırı stresli olduğunuzda daha çok yemek yeme ihtiyacı hissedersiniz. Bu durumda da aldığınız kalori miktarı artar. Kilo vermek ve metabolizma hızını artırmak istiyorsanız mutlaka stresten uzak durmanız gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler