Mesut Yılmaz, Oğlunun Yanında Toprağa Verildi

Mesut Yılmaz, Oğlunun Yanında Toprağa Verildi

Eski başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul'da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Kanlıca Mezarlığı'nda oğlu Yavuz Yılmaz'ın yanında toprağa verildi.

Eski başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul'da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Kanlıca Mezarlığı'nda oğlu Yavuz Yılmaz'ın yanında toprağa verildi. Yılmaz'ın cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çok sayıda politikacı ile vatandaş katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında yaşamını yitiren eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni pandemi koşullarında gerçekleştirildi. Geniş güvenlik önmeleri alınan cenaze töreninden önce Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKşener, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, eski TBMM Başkanları Köksal Toptan ve Hikmet Çetin, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, milletvekilleri, siyasetçiler, belediye başkanları, iş, sanat ve spor camiasından tanınmış çok sayıda isim ile vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı kısa konuşmada, Mesut Yılmaz için "Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Her nefis ölümü tadacaktır" ayetini hatırlatarak, şunları söyledi: "Nasıl ki şu anda musallada Mesut Bey'i ebediyete gönderiyorsak, bizler için de aynı akıbet şüphesiz ki gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. İşte İzmir açıklarında meydana gelen olay, hepimizce malum. Bine yakın yaralımız var, 50'ye yakın ölenimiz, vefatımız var. Nerede ne zaman ne nasıl olacak belli değil. Bütün mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, her an ölecekmiş gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım. Rabbim yar yardımcımız olsun inşallah. Mesut Bey'in de mekanı cennet olsun. Bütün ailesine şahsım, ailem, milletim adına başsağlığı diliyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız şüphesiz ki millet olarak hepimizin en büyük zenginliği olacaktır. Bu vesileyle sizlerin şahsında milletime başsağlığı diliyorum."

Pandemi önlemleri nedeniyle öğlen namazı beklenmeden öncelikle kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz'ın naaşı Kanlıca'daki aile mezarlığına götürüldü. Sadece ailesi ve yakınlarının katıldığı törenle Yılmaz, 2017'de vefat eden oğlu Yavuz Yılmaz'ın yanında toprağa verildi.

 MESUT YILMAZ KİMDİR?

Eski başbakan ve eski ANAP Genel Başkanı olan Mesut Yılmaz 1991 ve 1999 yılları arasında toplam yaklaşık iki yıl boyunca üç kez başbakanlık ve çeşitli bakanlıklar yapmıştı.

Mesut Yılmaz, 6 Kasım 1947'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Güzide'dir. Türk siyasetçi, eski başbakan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı.

1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Almanya Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı.

Özel sektörde yönetici olarak çalıştı. Sanayi sektöründe görev yaptı. 1983 yılında Anavatan Partisi'nde Kurucu Üye oldu. Avrupa Demokrasi Birliği Genel Başkan Yardımcısı oldu. Almanca ve İngilizce dillerinde iki eseri yayınlandı.

17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem'de Rize Milletvekili. Turgut Özal tarafından kurulan 45. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46 ve 47. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı, Daha sonra, 48, 53 ve 55. Hükümetlerde yaklaşık 2 yıl Başbakanlık, 57. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1991-2002 tarihleri arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı.

Partisi 2002 Türkiye genel seçimleri'nde meclise giremeyince istifa etmiştir.2007 Türkiye genel seçimleri'nde Rize'den bağımsız milletvekili olarak meclise girmiştir. 15 Ocak 2009-2011 yılları arasında ANAP ve Doğru Yol Partisi'nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti'de siyasi yaşamına devam etmiştir. 2004 yılında Yüce Divan’da yargılanmıştır. Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan’da yargılanan ilk başbakan olmuştur.

Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler