​​​​​​​MERKEL FİZAN İÇİN Mİ GELİYOR? TÜRKİYE NEDEN LİBYA'YA ASKER GÖNDERİYOR?

Libya'da olanları anlamak ve olacakları tahmin etmek için önce Kaddafi'nin neden öldürüldüğünü anlamak gerekir.

İlk elden hemen söylemekte fayda var ki; Kaddafi İngiltere'nin adamıydı ve İsrail'e karşı çıkıyordu.

Aklımızda bir de Rahmetli Necmettin Erbakan'a yakınlığı var elbette Kaddafi'nin...

Ancak bunlar bir yana,  Kaddafi BOP (Büyük Ortadoğu Projesi)ne karşıydı.

Kendi projelerini üretiyordu.

Şöyle ki:

Elindeki petrole dayalı para gücünü,yaşadığı coğrafyada önce Arap Birliği oluşturmak için kulllandı.  Arap Birliği arasında çatışmalar başlayınca İslam Birliği'ne yöneliyordu ve Kaddafi İslam Birliği'ni emperyalizme karşı çoktan kullanmaya başlamıştı.

Ancak emperyalizm bu kez de BOP Projesi çerçevesinde ' ılımlı İslam'  ile İslam dünyasına girecekti.

Böylece bu birlik de elinden giden Kaddafi,  bu kez Afrika Birliği Projesi'ne yöneldi. Bu doğrultuda Kuzey Afrika ülkeleri ile yakınlaştı.

Komşu ülkelerdeki Nijerya, Çad, Mali ve Orta Afrika ülkelerindeki ayrılıkçı hareketleri destekledi. Dolayısyla 1000 yılı aşkın süredir Cezayir, Mali ve Nijerya arasındaki bölgede yaşayan Tuareg'leri. Yani o bölgenin Türklerini destekledi.

Ve böylece Kaddafi,  kendini Cezayir üzerinden sıkıştıran Fransa ile, Mısır üzerinden sıkıştıran İsrail'e karşı -bu politikaları İngiltere'ye dayandığı için- Kaddafi,  Amerika ve İsrail'in bölgedeki yayılma politikalarına karşı komşularıyla bir araya gelerek geleceğe dönük Afrika Birliği'ni oluşturuyordu.

ABD ise bu aşamada, - Kaddafi'nin önünü kesmek için-  BOP Projesine Kuzey Afrika'yı ekleyerek projesini genişletilmiş projeye dönüştürüyordu.

Tam da bu noktada,  Kaddafi Libyası ile İsrail yönlendirmeli Amerikan politikaları bir kez daha karşı karşıya geliyordu.

Bizim Kuzey Afrika olarak baktığımız bölge birden Güney Ortadoğu olarak karşımıza çıkıyordu.

Ortadoğu'nun güneyi olan; Habeşistan, Mısır, Sudan, Çad, Nijerya ve Orta Afrika Cumhuriyetleri, ( Kaddafi'nin Kuzey Afrika Birliğine karşı) artık Amerika'nın İsrail ile geliştirdikleri Geliştirilmiş Kuzey Afrika ve BOP Projesine sürüklendi.

İşte tam da bu aşamada Kuzey Afrika'ya sahip çıkmak isteyen İsrail, ABD'yi kışkırtarak Kaddafi ortadan kaldırıldı!

Kaddafi'yi tarih sahnesine çıkaran İngiltere'nin gücü,  İsrail'in Kaddafi'yi yok etmesini önlemeye yetmemişti.

 ABD'nin Kuzey Afrika Projesi ile Kaddafi'nin Kuzey Afrika Birliği karşı karşıya gelince; Kaddafi'nin ortadan kaldırılmasıyla Libya bugün dış politikada başsız ve işgal altına girdi.

Tam da bu aşamada Türkiye arada kalınca, NATO üzerinden bir harekat ile İzmir merkezli bir saldırı ile Libya ve Türkiye'nin de arası açıldı. Yüzlerce Türk müteahhit alacaklarını alamadı. Petrol kuyularının başına da ABD'nin oluşturduğu kadrolar geldi.

Böylece İngiltere ve Fransa üzerinden olan Avrupa'nın gücü kırılmış oldu. ve Libya'nın 3'e bölünmesinin önü açıldı.

Trablus İngiltere'nin, İsrail uzantılı Sarkozy rejimi Bingazi'ye yerleşmeyi başardı. Daha sonra doğu Libya merkezli ayaklanmalar Bingazi'yi iç savaş ortamına sürükledi. Libya'da doğu-batı çatışması tırmandırılırken bir üçüncü ortak olarak Almanya da (Osmanlı'nın en uç merkezi olduğu için Fizan denilen) bölgeyi kendi kontrolüne almaya çalıştı.

Almanya'nın Fizan macerası aslında Avrupa'daki nükleer santrallerin tasfiyesi ile başlamıştı. Avrupa Birliği tehlikeli gördüğü nükleer santralleri ortadan kaldırmayı hedeflerken buna alternatif güneş enerjisini tercih etmişti. Bu noktada dünyanın en iyi güneş ışığını çeken Fizan bölgesini bulmuştu.

Son dönemde Alman politikalarına bakıldığında, Almanya'nın Afrika ve Libya ile neden ilgilendiği de kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Ve şimdi Libya'da başlayan yeni süreç ve Türkiye'nin asker gönderme aşamasında Merkel, yeni yılın ilk günlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'ya gelmektedir.

Soğuk savaş sonrasındaki gelişmeler çerçevesinde konuya bakıldığında da Merkel'in, Libya'nın güneyindeki Fizan Projesini gündeme getireceği ve Libya'ya asker gönderecek Türkiye'yi ikna etmeye çalışmak üzere geldiği açıktır.

O zaman biz de, Türkiye'den Libya'ya bakarken; Merkel'in 3. ortak olarak ülkenin güneşine talip olması nedeniyle kendisini koalisyona taşıyan Merkel'e soruyoruz:

Neden Türk Ordusu Libya'ya giderken Türkiye'ye geliyorsun?

SON SÖZÜMÜZ NE Mİ?

TÜRKİYE ALMAN PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN DEĞİL; KARDEŞ BİR ÜLKENİN İÇ SAVAŞTAN KURTULMASI VE ESKİ OSMANLI TOPRAKLARININ İÇ BARIŞI İÇİN LİBYA'YA GİTMELİ!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.