‘Merhamet ve Emek Ödülleri’ sahiplerini buldu

‘Merhamet ve Emek Ödülleri’ sahiplerini buldu

Ankara’da yerel yayın yapan Başkent Postası gazetesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ‘Merhamet ve Emek Ödülleri’, önceki akşam düzenlenen bir otelde sahiplerini buldu.

Törene TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Uluslararası İnsan Hakları Deneği Genel Başkanı Remzi Çayır, ünlü Sanatçı Murat Kekilli ve çok sayıda davetli katıldı.
 
ARINÇ: SOSYAL ARAŞTIRMALAR YAPTIRIYORUM
 
Programda konuşan TBMM eski Başkanı ve dönemin Başbakan Yardımcısı Av. Bülent Arınç, aktif siyasetten ayrıldıktan sonra kendisini sosyal araştırmalara verdiğini ve toplumsal konularla ilgili anketler yaptırdığını anlattı. Hem çevresini hem Ankara’yı daha yakından tanımaya çalıştığını kaydeden Arınç, “Son anketlerden birisi çok dikkatimi çekti. ‘Eskiye dönüş’ veya ‘eskiye özlem’ diye bir anket yapılmış sonucu yüzde 70 çıkmış” dedi.  
 
“DEĞERLERİMİZİ KAYBETTİK”
 
Eskilere duyulan özlemden kastının eski günler olmadığına, aksine kaybettiğimiz değerler olduğuna dikkat çeken Arınç, “Merhamete, ahlaka, dostluğa, arkadaşlığa duyulan özlem… Vefa denen bir şey var ona duyulan özlem, sadakat diye bir şey vardı ona duyulan özlem…” diye konuştu. Günümüzde bu değerleri kaybettiğimizi belirten Arınç, “Nerede eski arkadaşlıklar, cezaevi arkadaşlıkları, dava arkadaşlıkları, yol arkadaşlıkları, kardeşi için kendini feda eden insanların fedakârlıkları… Bunlarda tükendik arkadaşlar” değerlendirmesini yaptı.
 
“MERHAMETİ BAŞ ÜSTÜNDE TAŞIYALIM”
 
Merhametin önemini vurgulayan Arınç şunları söyledi: “Merhamet mutlaka olacak. Bütün canlılara, bütün mahlukata merhamet etmemiz lazım. Merhamet borularını bütün evlere döşememiz lazım. ‘Merhamet’ deyince insanın onu baş üstünde taşıması lazım. Merhamet duygusunu, iyilik duygusunu çoğaltalım ki huzurlu bir ülkede yaşayalım.”
 
AMAÇ MERHAMET DUYGULARINI PEKİŞTİRMEK

 
Başkent Postası İmtiyaz Sahibi Seyfi Uzunkök ise birçok merhamet sahibi ve emekçinin toplumda göz ardı edildiğini bundan dolayı bu ödül törenini düzenleme gereği duyduğunu belirtti. Uzunkök, “Amacımız tekrardan merhamet duygularını pekiştirmek” dedi. Uzunkök, programa katılan davetliler ile sponsor olan Öz-Taşıma İş Sendikası’na teşekkürlerini bildirdi.
Programda ödül alan ünlü Şarkısı Murat Kekilli de şunları kaydetti:  “Eğer topluma yön verecekseniz, onların rol modellerini iyi seçeceksiniz. Ülkemizin ihtiyacı olan sanatın o birleştirici yönünü kullanmak için; sanatı siyasallaştırmadan, toplumun tümüne nüfus eder hale getirmemiz gerekir.”
 
 
MERHAMET EMEK ÖDÜL TÖRENİNDE ÖDÜL ALAN İSİMLER

1.       Ali Meşe : Evinde çıkan yangında hiçbir eşyasını almadan, sadece kedilerini kurtaran Ali Meşe

2.       Aşır Öztürk :Burdur'da hurdacılık yaparak hayatını devam ettiren Aşır Öztürk, satın aldığı sobadan çıkan 100 çeyrek altını sahibi Ayhan Yaman'a teslim etti.

3.       Hüseyin Aydın : Öz Taşıma-İş Sendikası, Ankara Metrosunda vatman olarak görev yapan ve vagonda çıkan yangını söndürerek bir faciayı önleyen sendika üyesi Hüseyin Aydın’ı ödüllendirdi.

4.       Batuhan Sekmen: İstanbul Sultangazi’de bir gecekonduda çıkan yangında hasta bir kadın evde mahsur kaldı. Kapıyı kırarak eve giren 14 yaşındaki Batuhan Sekmen, kadını sırtına alarak evden dışarı çıkardı

5.       Hakan Akbulut : Mardin'in Nusaybin ilçesinde, vatani görevini yaptığı sırada bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 2016 yılında düzenlenen hendek operasyonlarında ağır yaralanan Hakan Akbulut tedavisi sürecinde zor günler geçirdi. Gazilik ünvanını belirli bir dönem alamayan Akbulut, 4 çocuğunun geçimini sağlayabilmek için çöpten kağıt ve naylon topladı.

6.       Hasan Basri Bozkurt: HİDROMEK A.Ş.’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1971 yılında mezun oldu. Aynı okulda lisansüstü eğitimine devam ederek 1973 yılında Yüksek Makine Mühendisi oldu. Çalışma hayatına 1973 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak başlayan Bozkurt, 4 yıl burada hizmet verdikten sonra 1978 yılında Karayolları teşkilatından ayrılarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı HİDROMEK’i kurdu.                    
Yakın bir zamanda kendisi kaybettiğimiz Bozkurt;  işçilerine sahip çıkan, haklarını koruyan biri olarak tanınıyordu.

7.       Hayrettin Şahin: Kocaeli’nde dili boğazına kaçan 10 aylık Ömer Asaf bebeğin imdadına otobüs şoförü Hayrettin Şahin yetişti. Şahin, dilini çıkardıktan sonra suni teneffüs yaptığı bebeği hayata döndürdü.

8.       Mehmet Şahin: Adıyaman’da temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Şahin yolda bulduğu 52 bin 500 TL değerindeki altını sahibine teslim etti.

9.       Remzi Özyurt : Tokat'ta bir yerel gazetede dağıtım görevlisi olarak çalışan Remzi Özyurt, yangın çıkan Afgan ailenin pencereden attığı 2 çocuğunu kucaklayarak kurtardı.

10.   Fevzi Bölükbaşı : Ümitköy-Sincan hattında hizmet veren EGO otobüsünün sürücüsü Fevzi Bölükbaşı, yolculardan birinin kalp krizi geçirmesi üzerine güzergah dışına çıkıp direksiyonu hastaneye kırdı. Kahraman şoför, yolcunun hayatını kurtardı.

11.   Duygu Elma : Zonguldak'ta oturduğu kafede, sokaktaki köpeğin üşüdüğünü farekeden kadın, dışarı çıkarak boyundaki şalı köpeğin üzerine örttü. Yerel bir gazetede çalışan Duygu Elma adlı kadın; "bu benim için normal bir davranıştı" dedi. İşte içimizi de ısıtan o görüntüler...

12.   Abdullah Güneş: Elazığ'da bulduğu cüzdanı sahibine teslim ederek örnek olan temizlik görevlisi Abdullah Güneş'i, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tam altınla ödüllendirdi.

13.   Mehmet Kocadon : Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, restoranda yemek yediği sırada, denizde boğulmak üzere olan tatilci bir kadının hayatını kurtardı.

14.   Nevin Gökçek : Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı  adına Nevin Gökçek ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğu yardımlarla adını duyuran vakıf.

15.   Osman Akdoğan: Gazetecilik alanında önemli çalışmalar yapan Akdoğan bu yılın basın emekçisi oldu.

16.   Murat Kekilli : Mazlumların her zaman yanında olan Murat Kekilli.

17.   Hacer Saltan: Bolu'da rüyasında kendisinden yardım isterken gördüğü uzaktan akrabası 67 yaşındaki engelli Sezai Çetinkaya'ya evini açan Hacer Saltan, 7 yıldır evini paylaştığı yakınına çocuğu gibi bakıyor.

18.   Ayşegül Arslan : Bakımını Üstlenen kişi Ayşegül Arslan. Evde 3 engelli kişiye bakıyor.

19.   Mehmet Kırdı : Yolculardan yüzlerce memnuniyet mesajları alan Mehmet Kırdı.

whatsapp-image-2019-02-10-at-08.27.14.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler