MERCEDES-BENZ, TEK BİR ŞARJ İLE 1000 KİLOMETRE YOL KATEDEBİLEN YENİ ELEKTRİKLİ KONSEPT ARACI VISION EQXX'İ TANITTI

MERCEDES-BENZ, TEK BİR ŞARJ İLE 1000 KİLOMETRE YOL KATEDEBİLEN YENİ ELEKTRİKLİ KONSEPT ARACI VISION EQXX'İ TANITTI

Mercedes-Benz, tek bir şarjla 1000 kilometre yol yapabilen yeni elektrikli konsept aracını tanıttı.

Alman otomobil üreticisi, bir buçuk yıl önce şimdiye kadarki en verimli aracını yaratmak için yola çıktı. Sonucunda ise mesafe kaygısını ortadan kaldıran Mercedes-Benz Vision EQXX modeli ortaya çıktı.

Mercedes, bu başarıya temelleri sıfırdan atarak ulaştığını söylüyor. Mühendisler ise 3D baskının “desteklediği” fazla malzemeleri kaldırarak ağırlığı ve israfı azaltmak için gelişmiş dijital araçlar kullandılar.

Mercedes ayrıca ağırlığı daha da azaltmak ve menzili genişletmek için hafif magnezyum jantlar, alüminyum alaşımlı fren diskleri ve ultra ince güneş çatı panellerine yanı sıra optimize edilmiş aerodinamik geometriye sahip düşük sürtünme dirençli lastikler kullanıyor. Dört kapılı elektrikli aracın ağırlığı ağırlığı 1750 kilogram. Kıyaslama yapacak olursak, bir Tesla Model S Plaid 2162 kg ağırlığında.

Ne yazık ki Mercedes herhangi bir hızlanma veya yüksek hız rakamı vermiş değil, ancak maksimum güç çıkışı 150 kW civarında derecelendiriliyor. Öte taraftan EQXX’nin tavanında 117 hücreli bir güneş paneli konumlandırılmış durumda.

Mercedes-Benz Vision EQXX bu noktada bir konseptten biraz daha fazlası. Araç henüz fiziksel olarak sergilenmemiş olsa bile, otomobil üreticisi kesinlikle üstün mühendisliğinin bir kısmını bazı araçlarında kullanmaya başlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler