MERAL AKŞENER İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’E Mİ ADAY!

Doğru okudunuz. Üç büyük şehri almak için strateji geliştiren muhalefetin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Meral Akşener olduğu Ankara’nın çok önemli makamının en gizli konusu.

Hadi detayları da vereyim:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twiter hesabından 7 gün önce 12 Ekim’de Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde CHP’nin İstanbul Büyükşehir belediyesi adayını saat 19.30’da kamuoyuna duyuracağını açıkladı. Ancak gün içinde herkes aday beklerken ne olduğu bilinmez bir şekilde İstanbullulara ‘Adayımız sensin’ etiketi ile bir video paylaşıverdi.

 

Bir gün sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından organize edildiği iddia edilen Meral Akşener’in evinin önündeki baskın gerçekleşti.

Bu baskın ve Meral Hanım’ın evi önünde yapılan eylemin sebebi bir türlü yerli yerine oturtulamazken,  MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bu eylemle Meral Akşener’e en az 5 puan kazandırdığı siyaset kulislerinin bugün bir başka konusu.

Ankara’nın gizli mahfillerinin diğer konuşulan konuları arasında;  bu olaylar ile paralel Meral Akşener’in hemen Habertürk Televizyonunda boy gösteriyor olması da konuşuluyor.

Bunların tümünün daha önceden planlandığı ancak son anda Meral Hanım’ın İstanbul adaylık ilanının ertelendiği dile getiriliyor.

Öte yandan muhalefetin Meral Akşener ile İstanbul’u alacağına da kesin gözle bakılıyor.

Uzun zamandır CHP içinde gelişen ve tartışılan konuların başında gelen Muharrem İnce’in İstanbul’dan aday gösterilme ihtimalinin zayıflaması üzerine alınan Meral Akşener kararının ilanının,  ne sebeple ertelendiğine dair ise henüz bir bilgi yok.

Öte yandan CHP’nin İstanbul Üsküdar’da , (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da ikametgahının bulunduğu ilçede)  yarışa din sosyoloğu Prof. Dr. Muhammet Çakmak ile gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. 2010 yılından bu yana genel başkan danışmanlığı da yapan Çakmak, Üsküdar’ın kent popülasyonuna ve muhafazakar kesimlerine hitap edebilecek entelektüel birikime sahip.  Ve CHP’yi İstanbul Üsküdar’da iktidara taşımaya uygun bir aday olarak görülüyor. İslamcıların şehirli entelektüellerinde karşılık bulabilecek olan Muhammet Çakmak’ın Elazığlı olması da,  Üsküdar’da avantaj olarak görülüyor.  Malatya ve Elazığ kökenli  vatandaşların yoğunlukta olduğu Üsküdar’da,  Rizeli ve Trabzonlu seçmenlerin de  Ak Parti’den yoruldukları ifade ediliyor.

CHP , 5  ilde aynı mevcut başkanlar ile yola devam kararı aldı. Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Balıkesir’de Ahmet Akın,  Eskişehir’de Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen,  Antakya’da Lütfü Savaş, Tekirdağ’da ise Kadir Albayrak.

AK PARTİ’DE 3 BÜYÜK İLDEN BİRİNE TÜRBANLI KADIN ADAY

Öte yandan Ak Parti’de ise henüz Tayyip Erdoğan’ın onayı olmadığı için güçlü isimler bile,  adaylıkları konusunda bir adım öne çıkan cümleler kullanmaktan kaçınıyorlar. Ak Parti’nin üç büyük ilden birine başı örtülü bir kadın aday getireceğine dair karar aldığı da gelen bilgiler arasında.

AK PARTİ’DE FETÖ İLE UZLAŞILIR MI?

Bu arada parti içinde aday adayları noktasında yapılan ‘FETÖ’cü olup olmadığına’ dönük araştırmalar ve iddialar ise zaman zaman tartışmalara neden oluyor.

Zaman zaman belediyeler ile ilgili genel başkan yardımcısı deneyimli siyasetçi Mehmet Özhaseki’nin Kayseri’deki Fetöcü iş adamları ile bağlantıları bu noktada gündeme taşınırken; son günlerde parti içinde ‘FETÖ ile uzlaşılır mı?’ sorularının sorulduğu da kulislerin konuşulan ana gündemi arasında yer alıyor. 

Ve bu konuda Ak Parti’de iki ana görüş hakim.  Bir gurup FETÖ nedeniyle aday bulmakta zorlanıldığını dile getirirken, diğer taraf,  15 Temmuz’da Ak Parti içinde FETÖ’ye direniş gösterenlerin ne olacağını soruyor. Hatta daha ileri gidip; o gece TSK’nın yüzde 85’nin direndiğini, MIT ve polisin yüzde 90’nının, 4-5 bin hakimin, her şeyden önemlisi sokağın direndiği hatırlatılıyor. Ve Tayyip Erdoğan’ın tek müttefikinin halk ve millet olduğuna vurgu yapılıyor. Görünen o ki bu konu daha çok konuşulacak. Biz de bu konudaki diğer kulis bilgilerini aktarmaya yarın devam edeceğiz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.