Menendez'den tepki çeken istek: Türkiye'ye F-16 satmayın!

Menendez'den tepki çeken istek: Türkiye'ye F-16 satmayın!

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, Türkiye'ye F-16 ve modernizasyon parçalarının satışının durdurulmasını talep etti.

ABD bir yandan Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı kışkırtırken bir yandan da askeri teçhizat bakımından güçsüz olması yolunu izleyecek adımlar atıyor.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, 2023 Mali Yılı için hazırlanmakta olan Ulusal Savunma Yetki Yasası'na (NDAA) ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayabilecek değişiklik önerileri ekledi.

Menendez', değişiklik başvurusunda ABD Başkanı'nın Senato Dış İlişkiler Komitesi, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi ve Kongre savunma komitelerine bazı garantiler sunmadan Türkiye devletine F-16 savaş uçağı veya F-16 modernizasyon kiti satışına onay verememesini talep etti.

Menendez'in talep ettiği garantiler şöyle:

  1. Bu satışın ABD ulusal çıkarlarına uygun olması
  2. F-16'ların Türkiye'nin tekrar tekrar yaptığı Yunanistan üzerindeki yetkisiz uçuşlar için kullanılmaması için atılmış somut adımların detaylıca açıklanması.

Ayrcıa ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, temmuz ayında yaptığı açıklamada Türkiye'ye F-16 satışını desteklememe yönündeki duruşundan geri adım atmayacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler