Mendy  Chitrik hakkında suç duyurusu!

Mendy Chitrik hakkında suç duyurusu!

Merkezi İstanbul da olan Chabad örgütüne mensup sözde Haham Mendy Chitrik hakkında Vedat Çalık isimli vatandaş suç duyurusunda bulundu.

7 Şubat 2023 tarihinde Antakya Sinagogluğundan 600 ve 300 yıllık tahmini 8 adet tarihi ceylan derisine yazılmış Tevrat parşömenleri çalınması iddiası ile Merkezi İstanbul da olan Chabad örgütüne mensup sözde Haham Mendy Chitrik hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

ekran-goruntusu-2023-02-21-094313.jpg

ACİLEN YURT DIŞI YASAĞI KONMASI LAZIM

Suç duyurusunda sözde Haham Mendy Chitrik hakkında Vedat Çalık isimli vatandaş, "T.C Devleti Kültür varlığımıza kayıtlı eserler adı geçen kişi tarafından çalınarak, hırsızlık eylemi ulusal medya da yer bulduktan ve Türkiye de tepki kamuoyu oluştuktan sonra eserlerin bir kısmını Türk Yahudi Topluluğu yetkililerine teslim etmek mecburiyetinde kalmıştır. 2863 sayılı yasaya göre suç sabittir. Bu kişinin uluslararası ilişkileri kuvvetli olduğundan yurtdışına kaçacağı endişesi kuvvetle muhtemeledir. Antakya Sinagogluğundan ne kadar parşömen çalındığı ve çalınan parşömenlerin ne kadarı Türk Yahudi Topluluğuna teslim edildiği bilinmediğinden şüpheli Mendy Chitrik'in ivedilikle ifadesi alınarak yurtdışına çıkışının engellenmesini istiyoruz." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler