MEKSİKA'DA PETROL BORU HATTINDA PATLAMA

MEKSİKA'DA PETROL BORU HATTINDA PATLAMA

Meksika'nın Hidalgo eyaletinde, petrol boru hattında meydana gelen patlamada ölü sayısının 66'ya yükseldiği söyleniyor. En az 76 kişi de yaralı

Meksika'nın Hidalgo eyaletinde, petrol boru hattında meydana gelen patlamada ölü sayısı 66'ya yükseldi, en az 76 kişi de yaralandı.

Tlahuelilpan kentindeki patlamanın ardından yaşanan yağmalama olayları nedeniyle yangının petrol kaçakçıları tarafından kasten çıkarıldığı sanılıyor.

Arama kurtama çalışmalarının sürdüğünü aktaran Hidalgo Valisi Omar Fayad, ekiplerin bazı noktalara henüz müdahale edemediğinden ölü sayısının net olmadığını ve artabileceğini belirtti.

3 MİLYAR DOLARA MAL OLUYOR

Meksika'da petrol ve doğalgaz hatları sık sık yağmalama için hedef alınıyor. Yakın tarihteki en şiddetli patlama olarak görülen son olayda da fırsattan istifade etmek isteyenler bidonlarla patlak boru hattına akın etti.

Patlama, Petroleos Mexicanos (Pemex) şirketine ait Tula rafinerisinin yakınlarında meydana geldi. Pemex de 'kasti' olduğu sanılan olaydan petrol kaçakçılarını sorumlu tuttu.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, petrol kaçakçılığı ile mücadele için yeni önlemleri devreye sokmuştu.

Resmi verilere göre petrol kaçakçılığı ülkeye her yıl 3 milyar dolara mal oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler