Mehmet Aydın: Uruguay'da olsaydım şu an serbest bırakılmıştım

Mehmet Aydın: Uruguay'da olsaydım şu an serbest bırakılmıştım

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, mahkemeye 4 sayfalık yazılı savunma sunarak "Eğer bana fırsat verilirse tüm müştekilerin zararlarını, el konulan mal varlığımdan karşılamak isterim" dedi.

‘Tosuncuk’ lakabıyla tanınan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, bugün adliyede ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Aydın, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan getirildi.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Cafer Çolak, Savaş Yıkılmaz, Koray Hasgül ve Niyazi Karakoç yer adlı. 23 müştekinin katıldığı duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

"İNSANLAR DA İNANDIĞIM HAYALİME İNANDI"

Tutuklu sanık Aydın, mahkemeye 4 sayfalık yazılı savunma sunarak Çiftlik Bank'a para yatıranlar arasında milletvekilleri, savcılar, hakimler, askerler ve polisler olduğunu iddia ederek "Ben ortaokul mezunu bir insanım. Kanunlarımızı benden daha iyi bilen kişileri piramit sistemine nasıl dahil etmiş olabilirim. Piramit satış sistemi suçlamasını kesinlikle kabul etmiyorum." dedi.

Aydın, "Eğer bana fırsat verilirse tüm müştekilerin zararlarını el konulan mal varlığımdan karşılamak isterim. Kimseye garanti gelir vaadi vermedim. Yaptığımızın ticaret olduğunu söyledim, insanları riskler için uyardım. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermedim. Ben projeme güveniyordum. İnsanlar da inandığım hayalime inandı. Suç örgütü kurduğum iddiası asılsızdır. Ben hiçbir çalışanıma kanun dışı talimatta bulunmadım. Bazı çalışanlar iyi niyetimi suistimal etmiştir. Yüce mahkemenizden beraatimi ve mağduriyetleri gidermek için mal varlıklarımın iadesini talep ediyorum." diye savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Ali Günay'ın sorusu üzerine Aydın, adli emanette bulunan Bitcoin makinelerinin büyük bir kısmının kendine ait olduğunu, bazılarının Hakkı Can Gül'e ait olduğunu söyledi.

MEHMET AYDIN'IN AĞABEYİ URUGUAY'DA SERBEST BIRAKILDI

Mehmet Aydın'ın avukatı Fatih Kuş ise savunmasında, Aydın'ın mal varlıklarına konulan tedbirin kaldırılmasının ardından mağdurların zararını faiziyle ödeyebileceğini belirterek, "Mal varlığındaki tedbirlerin bu nedenle kaldırılmasını ve kayyumlar aracılığıyla zararların giderilmesini talep ediyoruz. Müvekkilin ağabeyi Uruguay'da yakalandı ve serbest bırakıldı. Türkiye'ye iade edilmedi. Müvekkil de Uruguay'da yakalansa böyle olacaktı ama o geldi teslim oldu. Aklanmak istedi." diyerek Aydın'ın tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanıklar, bu aşamada diyecek bir şeylerinin olmadığını belirtti.

"BENİM GÜVENİM VAR ONDAN TÜRKİYE'YE GELDİM"

Mahkeme Başkanı Günay, "Ağabeyin de para var mı, nasıl serbest geziyor?" şeklinde soru yöneltince Aydın "Orada 2 tane çocuğu var, ailesi var. Orada çalışıyor olabilir. Bir de o güvenini kaybetti, benim güvenim var ondan Türkiye'ye geldim." dedi.

Günay "Ağabeyin Türk yargısına güvenini kaybetti mi?" diye sorunca Aydın, "Ben öyle düşünüyorum. Bir de eklemek istediğim bir şey var. Papara isimli uygulamaya 3 milyon lira sözleşmeli para yatırdık. Onların iade edilmesi gerekiyor." dedi.

Mahkeme Başkanı da "Şirketin 20 milyon üzerinde parası var, onlar adli emanette. Sen aklına gelen bütün alacaklarını söyleyeceksin avukatların da gerekli işlemleri yapacak." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler