Meclis'e iftar düzenlemesi

Meclis'e iftar düzenlemesi

Koronavirüs salgını sürecinde artan yoksulluğa çözüm bulunmasını isteyen ve bu yönde düzenlemeler talep eden halka kulaklarını tıkayan iktidar, şimdi de Meclis’in çalışmalarını yavaşlatıyor.

Ramazan ayını gerekçe gösteren iktidar partisi ve ortağı MHP, TBMM Genel Kurulu’nun iftardan önce kapatılması gerektiğini talep etti. Bu talep, kabul edildi.


Son olarak ekonomi alanındaki torba teklifi gündemine alan Genel Kurul’da Ramazan'ın başlamasından bu yana ilk üç saat gündem dışı konuşmalara, sonraki iki saat ise gündemdeki konulara ayrılıyor. Milletvekilleri, iki saatlik “gündem” mesaisinin ardından saat 19.00 olmadan mesaisini sonlandırarak iftar için hazırlıklarını yapmaya başlıyor. TBMM Genel Kurulu, iftarın ardından da çalışmalarını sürdürmüyor.

Ekonomi paketi görüşmelerinin tamamlanmasıyla TBMM’nin tatile girmesi bekleniyor. Bu kez de salgın hastalığı gerekçe gösteren iktidadr partisinin en az iki haftalığına TBMM’yi kapatma kararı alması bekleniyor.

İftar için çalışmalarını erkenden sonlandıran ancak buna karşın tam maaş almayı sürdüren milletvekilleri, düşük ücretlerle ve hastalıkla boğuşan, buna rağmen mesaiye gitmeyi sürdüren halka ise “sabır” çağrısında bulunmayı ihmal etmiyor. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, bu konuda "Ülkemizin yaz aylarına daha rahat şekilde girebilmesi, salgının etkilerinin bir an önce azaltılabilmesi için herkesin kısıtlamalara harfiyen uyması çok önemli. Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde vatandaşlarımızın alınan tedbirler doğrultusunda biraz daha sabır göstermelerini diliyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler