Meclis,'Donarak Şehit Olan Askerlerimizi' Araştırmayı Reddetti

Meclis,'Donarak Şehit Olan Askerlerimizi' Araştırmayı Reddetti

İYİ Parti'nin donarak şehit olan askerlerimiz için verdiği araştırma önergesi, Meclis'ten geçemedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın donarak şehit olan askerlerimiz için verdiği araştırma önergesi, Meclis'ten geçemedi. Önergede AKP ret, MHP ve HDP'nin çekimser oy kullandı.

 
21. Yüzyılda...?

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalındaki operasyon dönüşünde 2 askerimiz, bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi geçirip, kaldırıldıkları hastanede şehit olmuşlardı. 

Türkkan'ın, "İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, hava muhalefetinin sıklıkla yaşandığı bir bölgede teröristlerle mücadele eden Mehmetçiklerimizin tüm tedbirler alınarak operasyona gönderilmeleri gerekirken, böylesine acı bir şekilde hayatlarını kaybetmesi detaylarıyla araştırılması gereken bir konudur" Meclis'e sunduğu Araştırma Önergesi reddedildi.

İYİ Partili Türkkan'ın verdiği araştırma önergesi şöyle: 

ÖNERGE MECLİS'TE REDDEDİLDİ

İYİ Parti'nin, askerlerimiz için verdiği önerge AKP'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oy vermesiyle, Meclis'te reddedildi. Kararı İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun sosyal medya hesabından duyurdu. Ergun, "Donarak şehit olan askerlerimizle ilgili olarak verdiğimiz önergeye Ak Parti red, MHP ve HDP ise çekimser oy verdi" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler