McKinsey ile anlaşma 1,5 yıl önce yapılmış

McKinsey ile anlaşma 1,5 yıl önce yapılmış

ABD'li uluslararası yönetim danışmanlık firması McKinsey ile 1 Şubat 2017 tarihinde çalışılmaya başlandığını ortaya çıktı

Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine gönderilen Türkiye Varlık Fonu ve bünyesinde kurulan alt fonların mali tabloları ve faaliyetleri hakkındaki denetim ve inceleme raporları arasında ABD’li McKinsey Danışmanlık şirketi ile yapılan anlaşma ortaya çıktı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın twitter hesabından paylaştığı belgeye göre, McKinsey Danışmanlık ile Türkiye Varlık Fonu 1 Şubat 2017’den itibaren çalışıyormuş.


HDP’Lİ PAYLAN PAYLAŞTI

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan söz konusu belgeyi sosyal medya hesabından “Hazine Bakanının iki ay önce “çalışmaya karar verdik”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çalışmayacağız” dediği McKinsey ile 1 Şubat 2017 tarihinden beri çalışıyorlarmış” notuyla paylaştı.

mcc.jpg

 

1 Şubat 2017 tarihli Türkiye Varlık Fonu eski başkanı Mehmet Bostan imzalı belgede, “Türkiye Varlık Fonu için yaptığını ve yapacağınız mali denetim ve ilgili çalışmalara ilişkin elde edilen her türlü veri ve değerlendirme sonuçlarını içeren ara raporlarınız ve raporlarınızı McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. yetkili proje takımı ile paylaşılmasına izin verir ve paylaşılmasını rica ederim” ifadeler yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler