Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

"MAYMUNLAR CEHENNEMI" VE "UC MAYMUN FILMI"

Isminde " maymun" geçen filmler vardı. Biri, seri şekilde çekilmiş bir dizi idi ve "...Maymunlar Cehennemi 1,2,3 ..." diye gidiyordu.
Diğeri de , meşhur " görmedim,duymadım,bilmiyorum" üçlemesine de atıf yapan ; gözünü,kulağını,ağzını kapatan , dolayısıyla gormeme,duymama ve bilmeme yolunu seçen " uc maymun" hikayesinden mulhem "Üç Maymun" filmi...
Şimdilerde Türkiye "üç maymun" filminin oynandığı "maymunlar cehennemi" filminin çekildiği film platosu sanki...
Ankara'nin göbeğinde,gündüzün orta yerinde, bir siyasi suikast sonucu eski bir Ülkü Ocakları başkanı,iki çocuk babası, üniversite Hocası bir kişi katlediliyor.
Cumhurbaşkanı " duymadı,görmedi,bilmiyor..."
İçişleri Bakanı
"duymadı,görmedi,bilmiyor..."
Devlet Bahçeli
"duymadı,görmedi,bilmiyor..."
AKP'liler
"duymadılar,görmediler,bilmiyorlar..."
MHP'liler
"duymadılar,görmediler,bilmiyorlar..."
Onlarca TV,onlarca gazete
"duymadi,görmedi,bilmedi..."
Onlarca kalem ehli,yüzlerce yazar
"duymadılar,görmediler,bilmediler..."

Bugün Hurriyet'i elime aldım.Olani,biteni hiç görmemiş,duymamış,bilmiyor...Satır yok.Bazı TV'ler hakeza...
Gözünü kapatan maymun "görmüyorum, körüm , gormedim" demek istiyordur...Kulağını kapatan maymun " duymadım,sagırım ,duymuyorum" demektedir,herhal...İnsanın gözünü kapatıp görmeyi; kulağını kapatıp duymayi kendisine yasaklaması böyle birsey olsa gerek...Hal bu olunca da ağzını kapatıp " konuşmuyorum,bilmiyorum " demeye getirmesi normal gözüküyor. Adamlar görüp,duymadilarsa neyi,nasıl bilecekler ?.. Mantıklı geliyor değil mi? ..
Ancak kapatıp da gezdikleri sadece gözleri,kulakları,ağızları değildir...GORMEDIKLERINE,DUYMADIKLARINA,BILMEDIKLERINE (görmemiş,duymamış ve ogrenmemis olduklarina) KIMSEYI INANDIRAMAZLAR...BILDIKLERINI HERKESIN BILDIGINI KENDILERI DE BILIYOR... ANCAK GEORGE ORWELL 'IN 1984 'UNE RAHMET OKUTACAK GUNLERE GETIRILDIK.
AGZINI DEGIL,VICDANINI KAPATANLAR SOZ KONUSU... Konu "ağzım kapalı bilmiyorum" konusu degildir; konu gönlüm/kalbim,vicdanım kapalı konusudur...Kapatmakta oldukları ağızları değil,kalpleridir... Bu kalpsizlige "üç maymun" bile dayanamaz isyan ederdi... ORWELL TURKIYE'NIN HALINI GORSE 1984'U YENIDEN YAZMAYI DUSUNURDU...
Haa, bir de " maymunlar cehennemi" vardı, değil mi?..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.