Maske zorunluluğu ne zaman bitiyor?

Maske zorunluluğu ne zaman bitiyor?

Temmuz ayına ilişkin alınan kararlarda sokağa çıkma yasağının tamamen kalktığı ve birçok işletmelerin faaliyetine devam edeceği açıklanmıştı.

Kısıtlamaların kaldırılmasının ve aşılama sürecinin hız kazanmasının ardından maskelerin ne zaman çıkacağı araştırılmaya başlandı. "Maske zorunluluğu kalktı mı?" , "Maske zorunluluğu ne zaman bitiyor?" sorularının yanıtı merak ediliyor.

Birçok yasağın kalkmasıyla ve koronavirüse karşı aşılama sürecinin hız kazanmasıyla vatandaşlar maskelerin ne zaman çıkacağını araştırmaya başladı. "Maske zorunluluğu kalktı mı?" , "Maske zorunluluğu ne zaman bitiyor?" sorularının yanıtı araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Maske takma zorunluluğu birçok ülkede kalkmıştı. Ancak delta varyantının patlak vermesi nedeniyle, kaldırılan maske takma zorunluluğu geri getirildi.

Yapılan aşıların delta varyantında etkili olduğu söylenmekle birlikte maskenin çıkmasına karar veren ülkelerin maske takma zorunluluğunu geri getirdiği görüldü.

Kabine Toplantısı'nın ardından temmuz ayına ilişkin yapılan açıklamalarda birçok kısıtlamaların kalktığı ifade edilmişti. Ancak maske takma zorunluluğu sürüyor.

Toplantı sonrası yayımlanan genelgede maske takma kuralının uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin herhangi bir ifade yer almadı. Konuya ilişkin açıklama yapılana dek maske takma zorunluluğu sürecek.

Kendisine yöneltilen maske yasağının ne zaman biteceğine ilişkin sorulan soruya Bakan Koca, aşılamanın en az yüzde 70 olduğu dönemde maskelerin çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

Açıklamalarının devamında Bakan Koca, ilerideki günler için zorunlu olmadıkça kısıtlama yapmaya sıcak bakmadıklarını dile getirdi.

Bakan Koca sosyal mesafenin korunamadığı açık alanlarda maske takmanın zorunlu olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler