MARK ZUCKERBERG, DONALD TRUMP'A TORPİL Mİ YAPTI? 2019 YILINDA YAPILAN GİZLİ GÖRÜŞMENİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!

MARK ZUCKERBERG, DONALD TRUMP'A TORPİL Mİ YAPTI? 2019 YILINDA YAPILAN GİZLİ GÖRÜŞMENİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ile dönemin ABD başkanı Donald Trump arasında 2019 yılında yapılan görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Geçen yıl ABD’de George Floyd’un infaz edilmesinin ardından başlatılan protestolar kapsamında sosyal medya platformları harekete geçmişti. Dönemin ABD başkanı Donald Trump’ın birtakım açıklamaları Twitter tarafından “şiddeti yücelttiği” gerekçesiyle limitlendirilmişti. Ancak Facebook, Trump’a karşı sessizliğini korumuş ve paylaşımlarına veya profiline kısıtlama getirmemişti.

Bu durum karşısında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, siyahilerin haklarını savunan gruplar tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Söz konusu tartışmalar günümüzde hala sürmeye devam ediyor. Gazeteci Max Chafkin, PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel hakkında yazdığı The Contrarian kitabında, Trump ile Zuckerberg’in yaptığı gizli anlaşmadan bahsetti.

Facebook'un geçtiğimiz yıl CEO Mark Zuckerberg için milyonlarca dolar güvenlik harcaması yaptığı ortaya çıktı.

Mark Zuckerberg, Trump’ı denetlemeyeceğine söz vermiş

2020 ABD başkanlık seçimlerinden bir yıl kadar önce, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg ile başkan Donald J. Trump bir araya geldi. O zamanlar Zuckerberg, piyasaya sürmeye hazırlandıkları kripto para birimi Libra hakkında ABD Kongresi’ne ifade vermek üzere başkent Washington’da bulunuyordu. İddialara göre, Trump’tan gelen davet üzerine Beyaz Saray’daki akşam yemeğine katıldı.

Facebook tarafından yapılan açıklamada “normal bir görüşme” olduğu belirtilen akşam yemeğinin o kadar da “normal” olmadığı ortaya çıktı. Max Chafkin’in duyumlarına göre; yemeğe Mark Zuckerberg’in yanı sıra Donald Trump ve damadı Jared Kushner ile Peter Thiel de eşlik etmişti. Chafkin, kitapta paylaştığı bilgilerde bu üçlü arasında sır gibi saklanması kararlaştırılan bir anlaşmadan bahsetti.

Anlaşmaya göre Facebook, Trump’ın söylemlerini topluluk kurallarından muaf tutacaktı. Bunun karşılığında ise Donald Trump başkanlığındaki hükümet, Facebook’un aleyhine olabilecek yasal düzenlemeleri yürürlüğe koymayacaktı. Yani hem Trump hem de Zuckerberg, anlaşmadan her halükarda kârlı çıkmış olacaklardı. Hatta ortaya çıkan bilgilere göre Facebook CEO’su, başkan Trump’a ‘şirket olarak yanlarında olacakları’ konusunda söz bile verdi.

Konuya ilişkin Facebook cephesinden herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Özellikle Mark Zuckerberg’in iddialar karşısında ne yorum yapacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler