Marc Cuban'dan 'Sevgili beyazlar: Değişmesi gereken, bizleriz' çağrısı

Marc Cuban'dan 'Sevgili beyazlar: Değişmesi gereken, bizleriz' çağrısı

Polisin silahsız siyah George Floyd'u boğarak öldürmesinin isyan dalgası yarattığı ABD'de beyazları sorumluluk üstlenmeye çağıranlara Dallas Mavericks'in sahibi de katıldı. Mark Cuban, Twitter'da "Sevgili beyaz insanlar: Değişmesi gereken, bizleriz" çağrı

ABD'de tartışma yaratan açıklama ve hareketleriyle tanınan NBA frençayzı Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban, polislerin ırkçı cinayetlerinin son kurbanı George Floyd'un ardından çıkan isyanla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kökten toplumsal değişim çağrılarına katılan milyarder iş adamı, değişmesi gerekenlerin beyazlar olduğunu, Amerikalı toplumunun zarar görmüş dokusunu onarmak için beyazların kritik rol oynaması gerektiğini belirtti.

Emerson College isimli üniversitenin rektörü M. Lee Pelton'un açık mektubunu retweet eden Cuban, Twitter'da "Sevgili beyaz insanlar: Değişmesi gerekenler, bizleriz" diye yazdı.

Floyd'a atıfla "Bu tek bir adamın hikayesi değil. Hemen hemen her siyah erkeğin hikayesi. O yüzden sorun bizim" diyen Cuban, "Ne yaptığımızı değiştirmenin bir yolunu bulmamız lazım. Bunun kısa yoldan çözümü yok. Bu ahlaki bir zorunluluk" yorumunu yaptı. Talep ettiği değişim adına kendisinin ne yapacağına dair sorular yöneltilen medya-eğlence sektörü yatırımcısı, her bireye içinde bulunduğu kişisel şartlar temelinde muamele etmek gerektiğini öğrendiğinden söz etti.

Cuban, devam tweetinde, şöyle dedi:

"İnsanlara eşit muamelenin aynı şekilde muamele etmek olduğunu sanırdım. Sanki matematik denklemi gibi. Yanılmışım. İnsanlara eşit muamelenin, insanlara kim oldukları ve neler tecrübe ettikleri için eşit miktarda saygıyla muamele etmek anlamına geldiğini öğrenmekteyim." 

Retweet ettiği açık mektupta "Amerika yanıyor" diyen Rektör Pelton da şu değerlendirmeyi yaptı:

"Amerikan toplumunu temelden yukarıya saran ve polisle diğerlerinin siyah insanları öldürmesine izin veren kalıcı yapısal ırkçılık, habis ve her yerde mevcut."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler