Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN GAZİLER

Bugün sizlere sıra dışı bir yazı ile karşınıza çıkmak istedim.

18 yıllık hükümete karşı malul sayılamayan gaziler neden başarısız oldu?

Hiç kendimize bunu sordukmu?

2yıldır N Gazete "Gazim ne diyor" köşemde 20 bin malullük ünvanı verilmeyen gazilerimizin haklarını ve Hayat hikayelerini yazdım.

Yazılan yazıların altına malüllük ünvanı verilmeyen gazilerimizin yorumları 20 yi geçmedi.

Bu yazılarımız ve yorumlar cılız ve güçsüz olduğu için Devletbaşkanı'na rapor edildiğinde iktidar ve hükümet çok mutlu oldu.Biraz güçlü olsak bile karşımıza maliyet diye bir bahane ile çıktılar.Esasen devletin gazisine verdiği önem bir ülkenin kaderini değerini belirler.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ 2000 Yıllık devlet geleneğine sahip Gazi ve Şehitlerine inandığı kitabı kur-an'ı kerim'e göre çok değer veren Devlet olarak biliyoruz.Yurt içinde ve yurt dışında Terörle mücadele sırasında ateşli silah ile yaralanan fakat  MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN kınalı kuzular, madalya ve ünvanlarına kavuşabilecekler mi?

MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN GAZİLER, parçalanarak bölünerek kızarak bağırarak tehdit ederek hak aramaya kaltı. İktidar hükümeti kibarca ve nazikçe hiç kimseyi üzmeden kırmadan darıltmadan bütçemiz yetmiyor ekonomiye yük olur dedi. Bukadar küçük bir açıklama.

Demekki bölünerek, parçalanarak , bağırarak, kızarak ,küfür ederek ,tehdit ederek hak aranmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

2 yıldır Terörle mücadele de yurt içinde ve yurt dışında yaralanmış ,mermi yemiş, roket yemiş, mayına basmış, vucutlarından et parçalarını, uzuv parçalarını ,bu memleketin sınır taşı yapmış, kanı ise al bayrağımızın rengine renk katmış, fakat 1953 yılındaki nizamname ve T.S.K. sağlık yeteneği yönetmeliğine takılan ve gazilik ünvanı alamayan, Milli Savunma Bakanının açıkladığı asker, polis ,korucu ,memur, sivil vatandaşın toplamı 19800 diye sayı verdi.Ateşli silah ile yaralanan erlerin sayısı 2000 ni geçmez.

MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN GAZİLER,Sosyal medyayı G3 piyade tüfeği gibi kullanması gerekirken tam tersine sosyal medya da nerede ne kadar takip sayıları 100 bini aşmış hükümet düşmanı var ise bu bu sosyal medya fenomenleri ile hak aradı.

Her akıllı telefon kullanan hükümeti tehdit etti.Her akıllı telefon kullanan klavye kahramanı oldu.Sosyal medyada  kendi kendilerrine yazdılar ,sadece okuyanlar hep hükümet düşmanlarıydı.

MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN GAZİLER, duygusal ve sözlü şiddetle hükümetten hiç bir hak alınamayacağını köşemden yazdım.Şişmiş ogoya sahip mağdurlar  tarafından şov yaptığım söylendi.Hatta herkes birbirine yazılarımın okunmamasını ve yaptıklarımın doğru olmadığını her fırsatta bir birlerine söylediler.Benim kişiler ile ve söylenenler ile derdim yok Benim tek derdim davam.Bakınız devlet beni Gazi saymadığı için 1053 nizamname ye dikkat çekmek için soyadımı değiştirdim.Devletimin ve milletimin Gazi saymadığı vatandaşına GAZİM diyerek sahip çıkma dikkatini çektim.

MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN GAZİLER,Sosyal medyayı mit ajanlarının takip ettiğini ve bu takip esnasında gazilerimizin hükümete karşı tutumu devlet başkanına rapor olarak sunulduğunu bilmiyorlarmıydı? biliyorlardı. Aklın  ve zekan ile iş yapman gerekirdi ve herkes haklarını alırdı.Ne oldu ?bir arpa buyu yol alınmadı.

MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN GAZİLER,Haklarını bireysel yada toplu halde devlet yetkililerine ve bürokrasiye anlatma fırsatı buldu. Bütün millet vekillerine mağduriyetler anlatıldı.Muhalefet  ve iktidar ortağı bir çok Vekil bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için var gücü ile çalıştı emek harcadı.İktidar partisi ve muhalefet vekilleri ile birlikte sivil toplum kuruluşları da malüllük ünvanı verilmeyen Gazilere  destek verdi. Muhalefet ve iktidara yakın vekiller tarafından T.B.M.M.defalarca önerge verildi. İktidar ve yardımcı parti ret etti .Halbuki seçimlerde,gurup toplantılarında ve basın açıklamalarında hatta ve hatta televizyon programlarında vekiller ve bakanlar bu mağduriyeti gidereceklerini söylediler.malesef olmadı. şimdi herkes kendini hesaba çekme zamanı geldi soruları kendi kendine sorma vakti geldi

Neden başarısız olundu ?

Bütün MALÜLLÜK ÜNVANI VERİLMEYEN GAZİLER kendilerini hesaba çekmeli?

Mustafa GAZİM

3713 terörle mücadele sırasında 1995 yılında Kuzey Irak’ta yaralanan 1053 nizamname ve TSK sağlık yönetmeliği mağduru yaralısı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum