Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Malul sayılmayan gaziler, yeni dönemden ve yeni sistemden ne bekliyor?  2

Sayın Cumhurbaşkanım, sizlerden yeni sistem ve dönemde malul sayılmayan gaziler olarak çok şey istemiyoruz. Sadece sizlerin, 3713 terörle mücadele sırasında yaralanmış fakat 13.7.1953 tarihli ve 1053 sayılı Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkında Nizamname ve TSK sağlık yönetmeliği mağdurlarını Külliye ’de misafir etmenizi ve madalya ile onurlandırmanızı, madalya beraatını takdim etmenizi istiyoruz. Biz yüce Türk halkı olarak, sizin sevgili yavrularınıza ve torunlarınıza karşı çok şefkatli ve merhametli olduğunuzu biliyoruz, malul sayılmayan gazilere karşı da şefkatli ve merhametli olduğunuzu düşünüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız daha önceden malul sayılmayan gaziler ile ilgili verilen sözler vardı, hiç birisi yerine getirilmedi. Söz uçar gider fakat yazı vücut bulur diyerek bizimle ilgili verilen sözleri -malul sayılmayan gaziler ile birlikte- sıralayalım.

Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında KHK 23 ocak 2017 Karar Sayısı: KHK/684 MADDE 1 – 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununa eklenen ek madde ile ilgili konuşmalar

Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM, meclis gurup konuşmasında : “3713 sayılı kanuna göre terörle mücadele sırasında yaralanan gazilerimiz.  Neyse bir kural var %40 iş göremezlik şartı aranıyordu,  yani uzuvlarının %40’ nı  kaybederse ancak gazilik haklarına sahip oluyordu. Hayatını bu ülkenin geleceği için ortaya koymuş göğsünü toplara mermilere siper etmişler. Gazilerimize sen yüzde 10 yaralandın,  sen %30 Yaralandın mı diyeceksin yakışır mı?  Türkiye’ye elbette yakışmaz. Yarasının ölçüsü ne olursa olsun o yarayı hafifletmek onların gönlünü kazanmak bizim en önemli görevimizdir. Bütün bu kuralları kaldırdık!” . Diye konuştu  

Ayrıca Başbakan Binali YILDIRIM 675 sayılı KHK ile gazilik unvanı verilen 15 Temmuz gazilerimiz için de şu sözleri söyledi: “O meydana inen, tırnağı bile yaralanmış olsa,  onlarda gazi olacak ve gazilik haklarından yararlanacaklar. Çünkü onlar Türkiye'nin geleceğini kurtardılar” diye dile getirdi.

 

684 sayılı KHK ile ilgili bakanlar kurulu toplantısından sonra, hükümet sözcüsü sayın Numan KURTULMUŞ basın açıklamasında bulundu:   “Yaklaşık 19.000 kişi. Terörle mücadele sırasında herhangi bir uzvunu kaybetmiş ya da herhangi bir fonksiyon kaybına uğramış olan kişiler 1404 lira ile 2150 lira arasında gazilik maaşı alacaklardır. Bütün gazilerimiz bu kapsamın içerisine alınmış ve gaziler arasındaki farklar ortadan kaldırılmıştır.” Dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar bakanımız sayın Fatma Betül SAYANKAYA bir televizyon kanalında bizlerden şöyle bahsetti:  “En son çıkan kanun hükmünde kararname ile malul sayılmayan terörle mücadele gazilerimiz için bir düzenleme yaptık malul sayılmayanlar için. Malul sayılmayan terörle mücadeledeki gazilerimizden kalıcı hasarı olan, organ kaybı ve kalıcı sekeli olanlar için yeniden bir değerlendirme yapılacak. Uygun görülenlere SGK’nın 1028 sayılı nizamnamesine bağlı olarak kalıcı sekeli olan ve organ kaybı olanlara aylık bağlanması sağlanmış olacak.  Evet,  geriye dönük de  çalışacak”  diye açıklamada bulunmuştu.

Yine malul sayılmayan gazilerimizin ağabeyi olan Metin Külünk vekilimiz : “Ben sizler için bakanlar arasında köprü oldum. Bundan sonrada size yardımı esirgemeyeceğim.” dedi. Ardından ı Twetter’dan şu yazıyı yazdı: “Dün kolunu, bacağını, gözünü, vücudunun bir parçasını teröristlerle çatışmada, vatan için toprağa bırakan, malul sayılmayan ama sayılması için son derece yüksek gayretlerin devam ettiği kardeşlerimiz, bir kez daha düğüne gider gibi Afrin için koştular ve buradayız hazırız dediler.”  diyerek kınalı kuzularına sahip çıkmıştır.

 

Sayın Cumhurbaşkanım,  bazı vekillerimiz bizimle ilgilenmemek için bütün enerjisini var gücüyle sarf etti. Mesela bir vekilimizin bakanlığı sırasında “ufak sıyrık” demesi, ramazan ayında da:  “Malul sayılmayan gaziler gündemimizde değil onlarla ilgili bir çalışma yok .“ demesi ve  “Size o raporları ben vermedim doktorlarınız verdi.” demesi bizlerin yarasını kat kat derinleştirmiştir. 7 mermi,  9 mermi ile yaralanmak nasıl olurda ufak sıyrık olur?   

 

”Millet meclisinde malul sayılmayan gazilerin hakları ne olacak? Onlar bu ülkenin evlatları değimlidir? Neden üvey evlat muamelesi gösteriyorsunuz?”  diye soruların sorulması üzerine,  sayın bakanımız sorulan sorulara:  “7 tane bakanlık malul sayılmayan gaziler ile ilgili çalışma yapıyor “ diye bir açıklama yaptı. Kimler ve hangi bakanlıklar diye sorulduğundaysa mahcup oldu.

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, artık sesimizi duymanızı  ve verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Sabah doğacak olan güneş bizim üzerimize doğsun, malul sayılmayan gazilerimiz gazi olsun inşallah diyoruz.

Mustafa KURUBACAK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum