Malta vatandaşlığına geçen zengin isimler kim?

Malta vatandaşlığına geçen zengin isimler kim?

Türkiye’den çok sayıda ünlü zenginin Malta vatandaşlığına geçtiği belirlendi.

Malta Cumhuriyeti, Resmi Gazetesi’nin 31 Aralık 2020 tarihli sayısında 2019 yılında Malta’dan vatandaşlık almaya hak kazanan 3 bin 170 kişinin isimlerini yayımlamıştı.

Malta vatandaşlığına geçen Türk zenginlerin arasında Sabancılar da vardı.

PEKİ KİMLER MALTA VATANDAŞLIĞI ALDI?

2017’de Sabancı ailesinden Suzan Sabancı Dinçer, Ceyda Sabancı Dinçer, Çiğdem Sabancı Bilen, Haluk Akay Sabancı gibi isimler Malta’dan vatandaşlık almıştı. 2017'de gelir
vergisi rekortmenleri arasına 10'uncu sıradan giren Gönenç Gürkaynak ve avukat eşi Serra Ayşe Başoğlu Gürkaynak, Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla bilinen kahve şirketinin marka sahipleri Hulusi Kurukahveci, Nezlihan Akyürek Kurukahveci, Hulusi Doruk Kurukahveci, ilaç şirketi Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, kardeşi Nesrin Esirtgen ve oğlu İbrahim Barut, Orta Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Karamancı, Reha Tekstil'in sahibi Mehmet Reha Demirdağ 2017’de Malta vatandaşlığı almıştı.

Koton’un Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve eşi Gülden Yılmaz ile kızları Deniz Yılmaz ve oğulları Ege Yılmaz, Sahibinden.com adlı seri ilan ve alışveriş sitesinin kurucusu ve sahibi Taner Aksoy ve ailesi, Ankara’nın ünlü sanayicilerinden ve Gen İlaç’ın sahibi Abidin Gülmüş, inşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Habib Cem Bahadır ve eşi Mine ile son dönemde lüks yaşantısına dair sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken çocukları Emir Bahadır da Malta vatandaşlığı alanlar arasında bulunuyor.

2018 yılında Türkiye’den 78 isim Malta pasaportu alırken, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı listede en dikkat çeken isim olmuştu. Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Tekfen Holding kurucu ortaklarından merhum Feyyaz Berker’in kızı Meltem Berker de Malta vatandaşı olmaya hak kazanan isimler arasında yer almıştı.

Malta vatandaşı nasıl olunur?

Kendiniz, ebeveynleriniz, anneanne, babaanne veya dedeniz Malta’da doğmadıysa, Malta’dan vatandaşlık almak için, ya oturum izni alıp 5 yıl Malta’da ikamet etmeniz ya da ülkeye bir yatırım yapmanız gerekmektedir.

Yatırım Yoluyla Malta Vatandaşı Olmak Mümkün mü?

Yatırım yoluyla Malta vatandaşlığına başvurmak, 2020 tarihli 437 sayılı İstisnai Hizmetler Yönetmeliği için Vatandaşlık Verilmesi başlıklı Yasal Bildirim aracılığıyla mümkündür. Bu yasa, Malta vatandaşı olmak için temel gereklilikleri ortaya koymaktadır.

Bu yasa, Malta Cumhuriyeti’ne doğrudan yatırım yapan ailelere istisnai hizmetler için Malta vatandaşlığı kazanmalarına izin verir. Yatırım sonrası süreç üç yıl sürer veya istisnai olarak daha fazla yatırım yapılırsa bir yıl sürer. Bu süreç, dört aşamalı bir durum tespiti sürecini ve başvuranın geçmişine ve fon ve servet kaynağına ilişkin katı doğrulama kontrollerini içerir. Bu nedenle Malta, bu mevzuat kapsamında yalnızca en uygun başvuru sahiplerinin onaylanmasını sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler