MACRON'DAN ALMANYA'YA GÜÇLÜ AVRUPA ÇAĞRISI

MACRON'DAN ALMANYA'YA GÜÇLÜ AVRUPA ÇAĞRISI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron,Berlin'de 1.Dünya Savaşı'nda ölenlerin anısına tapılan törende yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100'üncü yılında, savaş sırasında ve baskı rejimlerinde hayatını kaybedenleri anmak için Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen törenlere katıldı.

Macron, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte önce "Barış için gençlik – Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100 yılı, barış için 100 fikir" adlı etkinliğe katıldı. 48 Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ülkesinden 500 genci buluşturan ve Avrupa'da barışın, birlikte yaşamın nasıl güçlendirilebileceğinin tartışıldığı etkinlikte iki lider, gençlere mesajlar verdi.

Fransız lider, gençlere hitaben "Açık, hırslı bir Avrupa inşa edin" çağrısı yaptı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ise "Savaş bir daha asla" sözünün canlı tutulması gerektiğini ve yeni fikirlere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Avrupa'nın birliğini sağlamasının bir mucize olduğunu söyleyen Steinmeier "Bu mucizeyi yenilemek ve sürekli kılmak bir ödevdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler