Macron: ‘Birileri Avrupa’ya Milliyetçilik Cüzzamı Yayıyor’

Macron: ‘Birileri Avrupa’ya Milliyetçilik Cüzzamı Yayıyor’

Fransa Cumhurbaşkanı Macron,“milliyetçi cüzzam” olarak tanımladığı milliyetçiliğin yükselişi hakkında

Fransa Cumhurbaşkanı Macron,“milliyetçi cüzzam” olarak tanımladığı milliyetçiliğin yükselişinin,Avrupa’yı çatırdatmakla tehdit ettiğini,yabancı aktörlerin etkisiyle yürütüldüğünü ve bölgenin egemenliğini sarstığını söyledi.

 

Avrupa,Dünya Savaşları Dönemini Tekrar Mı Yaşıyor?

 

Macron,milliyetçi ideolojinin Avrupa çapında yaygınlaşmasının,bölgeyi eninde sonunda 1930’lardakine benzer bir duruma sokacağını söyledi.

 

Macron, "Yaşadığımız zamanlarla,iki Dünya Savaşının gerçekleştiği zamanların arasındaki benzerlik beni şaşırtıyor." dedi.Bir hafta sonra ise Macron,1.Dünya Savaşı’nın son bulmasının asırlık yıldönümü sebebiyle bir haftalığına Kuzey ve Doğu Fransa’yı ziyaret edecek.  

 

Macron,"Bölünmüş,milliyetçiliğe dönmüş,ekonomik krizin sonuçlarıyla karşı karşıya kalmış bir Avrupa’yız.Bu işaretler tamamen 1.Dünya Savaşı’nın sonu ile 1929 ekonomik krizi arasındaki tüm olaylara sistematik olarak uyuyor." şeklinde sözlerini devam ettirdi.

 

Dış Aktörler...

 

Başbakan,hem milliyetçiliğin hem de yabancı güçlerin etkisinin Avrupa’nın egemenliğini tehdit ettiğini,kendisinin amacının ise ‘daha egemen ve çoğulcu’ bir Avrupa yaratmak olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika